Obračun umesto pomirenja

M. RISTOVIĆ

27. 04. 2008. u 18:04

Kod okretnice autobusa u Mokranjčevoj ulici u Nišu, u subotu oko 17 časova, došlo je do oružanog obračuna između dve grupe mladića. Hicima iz pištolja ubijen je Marko Pavlović (22), a ranjen njegov brat Miroslav (30). Povređen je i Mihajlo Živić (22), koji se


NIŠ - Kod okretnice autobusa u Mokranjčevoj ulici u Nišu, u subotu oko 17 časova, došlo je do oružanog obračuna između dve grupe mladića. Hicima iz pištolja ubijen je Marko Pavlović (22), a ranjen njegov brat Miroslav (30). Povređen je i Mihajlo Živić (22), koji se slučano zatekao na mestu krvavog obračuna.
U šturom saopštenju niške policije navodi se da se nastavlja intenzivan rad na otkrivanju izvršioca i svih učesnika, kao i na rasvetljavanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj.
Na mestu sukoba zatečen je automobil „audi 100“ sa otvorenim vratima vozača. Kako se saznaje, u tim kolima su bili Marko i Miroslav Pavlović. Na trotoaru je bila velika lokva krvi i puno čaura. Novica Stefanović, dežurni istražni sudija Okružnog suda u Nišu, koji je izvršio uvićaj na licu mesta, istakao je da je zatečeno više pištolja koje su učesnici obračuna pobacali.
- Na autobuskoj okretnici bilo je nekoliko automobila, iz kojih su jednog trenutka izleteli mladići sa pištoljima - veli jedan od meštana Mokranjčeve ulice. - Potom su odjeknuli hici kao u nekom filmu, sve je praštalo.
Kako saznajemo, susret dveju grupa mladića bio je zakazan za subotu u 17 časova na okretnici gradskih autobusa, na samom kraju Mokranjčeve ulice. Tada je, navodno, trebalo da se izmire mladići, koji su se zakačali pre nekoliko večeri u jednom od niških kafića. Međutim, umesto pomirenja, pala je krv. Kako saznajemo, osobe koje su ubile i ranile mladiće iz „audija“ napustile su krvavo poprište u dva automobila, za kojim je niška policija odmah krenula u potragu. Navodno, ta vozila su tokom iste večeri pronađena.
U niškom Kliničkom centru su predočili da je Marko Pavlović, koji je sa dva hica iz vatrenog oružja pogođen u srce, preminuo na putu ka bolnici. Direktor Klinike za neurohirurgiju u Nišu, prof. dr Ivan Stefanović, potvrdio je da Miroslavu Pavloviću povređeno teme slepoočnice sa nagnječenjem mozga, kao i da ima ranu na nozi i prostrelinu na potkolenici. Prolazniku Mihajlu Živiću je rikošetirani metak povredio slepoočnicu, ali nisu konstatovane povrede mozga. Kada je Živić pokušao da pobegne sa mesta obračuna u Mokranjčevoj ulici, udario ga je jedan automobil i polomio mu nogu.
Interesantno je da se Policijska uprava u Nišu u subotu uveče zvanično saopštila da je posle oružanog sukoba na okretnici „dovela tri osobe u službene prostorije“. Međutim, kako saznajemo iz pouzdanih izvora, oni nisu učesnici obračuna već su ih policajci odveli zbog ometanja obezbeđenja mesta gde se pucalo i zbog utvrđivanja identiteta. U međuvremenu, niška policija se nije oglašavala novim saopštenjem sa nekim drugim detaljima ovog crnog događaja, tako da i dalje ostaje nepoznanica ko je je sve pucao i na koji način je počeo sukob dve grupe mladića.

CRNA NIŠKA SERIJA
- 11. oktobar 2007. - Darko Slavković (24), iz Mekiša kod Doljevca, likvidiran najverovatnije zbog naplate životnog osiguranja. Za ubistvo osumnjičen Danijel Mladenović (31).
- 29. jul 2007. - U toku policijske akcije u Biokovskoj ulici u niškom naselju „Branko Bjegović“ pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima stradao student Nikola Albijanić (21).
- 29. jun 2007. - Vlasnik menjačnice Nebojša Jovanović (43) ubijen ispred svoje kuće u Ulici Božidara Adžije u Nišu.
- 2. jun 2007. - Jože Antić (23), polubrat Ivana Antića Šice, koji se nalazio u istražnom odeljenju, teško ranjen u pucnjavi ispred niškog zatvora.
- 6. decembar 2006. - Stari znalac organa gonjenja Branko Simić (31), zvani Sima Nosonja, ubijen ispred kafe noćnog bara „Opera“ u Jeronimovoj ulici
- 10. septembar 2006. - U vatrenom obračunu niških krimi klanova u Niškoj Banji, ubijeni Miljan Miljković (26) iz naselja „Nikola Tesla“ i Saša Martinović (24) iz Niša.
- 1. jul 2006. - Ispred zgrade u kojoj stanuje, u Ulici Božidara Adžije 66 u Nišu, ubijen jedan od poznatijih žestokih momaka Radoljub Kanjevac (35).


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

djordan

28.04.2008. 04:55

Ma, svu tu stoku sto hoda po ulicama sa pistoljima - u zatvor! Na dugogodisnje kazne! Sto se ovi ne pobise negde na livadi (pa neka tamo i istrunu) a ne u gradu gde i neduzni stradaju. U zatvor sa stokom. Preventivno!

goran

28.04.2008. 09:32

Samo tako napaljeni srbi umesto da nesto radite vi se ubijate po ulicama, izigravate gangstere raznim sponzorusama a u stvari nemate ni gram mozga .Ulice da ste cistili pomogli bi ovom drustvu . Pistolj na crno kosta oko 300eura metkovi oko 100 a vase falc dozvole za automobile isto tako ,sve u svemu oko 1000 eura ,razmislite za taj novac ipak moze da se zivi pristojno pa cak i da pocnete sa nekim poslom a vi nastavite po svom "drago mi je " sto ce se grad takvim ponasanjem osloboditi takvih budala samo nastavite.