ČESTO zapostavljena, komoda mahom igra sporednu ulogu u uređenju prostora, ali pogrešno, jer ako je obasjate na pravi način, ume da zablista.

Možete je staviti u hodnik gde će biti zgodno da ostavite ključeve, račune i sitnice kad uđete u kuću. U dnevnoj sobi je odlična kao "postolje" za saksiju sa cvećem, vaze, knjige, časopise, ramove sa fotografijama. U trpezariji je iskoristite da u nju složite višak posuđa, stolnjake i drugi pribor koji ne može da stane u kuhinju, a ne koristite ga svakodnevno, poput specijalnih servisa za ručavanje.

I u kupatilu komoda može da bude važan element, posebno ako na nju stavite lavabo. Vodite računa da visina bude uobičajena za većinu ljudi, a to je 80 do 90 santimetara. Zbog vode i vlage, na komodu stavite mermernu ploču ili neki drugi materijal koji dobro podnosi vlažnost.

Savet plus: Možete spojiti lepo i korisno, pa staru drvenu komodu prefarbati u boju po želji. Shvatite to kao kreativnu igri, a sve dolazi u obzir - da jednu stranu obojite u zeleno, drugu u žuto, svaku fioku u različitu boju ili da sa decom crtate cveće i druge motive, a možete i da napravite malo umetničko delo.