NAJAVLJEN 86. VUKOV SABOR: Kusturica u ulozi besednika

V. MITRIĆ

07. 09. 2019. u 16:55

Svečano otvaranje u ponedeljak u Vukovom domu kulture. Sadržaji u Loznici, Vukovom Tršiću, Tronoši i Beogradu smenjivaće se sve do nedelje, 15. septembra

НАЈАВЉЕН 86. ВУКОВ САБОР: Кустурица у улози беседника

Foto AP

OVOGODIŠNJI 86. Vukov sabor biće svečano otvoren 9. septembra, u Vukovom domu kulture, "Himnom Vuku" i obraćanjima gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića i ministra kulture Vladana Vukosavljevića.

Koncert će izvesti Jadranka Jovanović, a pre toga u Galeriji "Mina Karadžić" u Vukovom domu kulture je otvaranje izložbe pod nazivom "Stefan Prvovenčani u književnosti i istoriografiji", čiji su autori Danka Spasojević i Ivana Hrenko iz Narodne biblioteke "Stefan Prvovenčani" u Kraljevu. Prvog dana saborovanja biće predstavljena i knjiga "Manastir Žiča, centar arhiepiskopije, eparhije i sabora u srednjem veku" dr Dragoljuba Danilovića iz Istorijskog arhiva grada na Ibru.

Sadržaji u Loznici, Vukovom Tršiću, Tronoši i Beogradu smenjivaće se sve do nedelje, 15. septembra kada je završna svetkovina na letnjoj pozornici kraj Žeravije, nedaleko od Vukove spomen-kuće. Čast da bude ovogodišnji saborski besednik pripala je našem proslavljenom reditelju Emiru Kusturici. Biće izvedena predstava "Odbegli princ" po tekstu profesora dr Boška Suvajdžića. Dramaturg je Staša Petrović, a reditelj Darko Kamarit. Igraju LJubinka Klarić, Aleksandar Srećković Kubura, Joakim Tasić, Ivan Zablaćanski, Marko Vasiljević, Lepomir Ivković, Đorđe Branković, Staša Nikolić. Voditelji programa su Ivana Milenković i Dragan Vučelić.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije