VEĆ godinama “Novosti” svojim nastupom opravdavaju slogan da su izdavač po meri čitalaca. Upravo iz štamparije stiže kapitalno delo “Srpska crkva u komunizmu” u kome doktor istorijskih nauka Jovan Janjić, osvetljava opstanak, ulogu i položaj Srpske pravoslavne crkve u komunizmu i postkomunizmu.

Janjić otkriva koliku je cenu platila Srpska pravoslavna crkva u nastojanju države da stvori “novog čoveka” i “novo društvo”, zašto je od SPC pokušavano stvaranje “Jugoslovenske pravoslavne crkve”, pokušaje države da crkve i manastire pretvori - u muzeje, ali i o buđenju Crkve i njene uloge za vreme građanskih ratova u bivšoj Jugoslaviji i NATO agresije.

Pesnik i akademik Matija Bećković, čija se reč čuje i poštuje, na najveću manifestaciju književne reči dolazi sa “Sto mojih portreta”. U novom izdanju “Novosti”, Bećković se stihovima odužuje prijateljima koji su obogatili njegov život - Meši Selimoviću, Branku Ćopiću, Dobrici Ćosiću, Desanki Maksimović, Vasku Popi, Dušku Radoviću...


Pročitajte još - Troknjižje "BG priče" Zorana Lj. Nikolića


U knjizi “Krcun - Pisma bez kurira”, koju su priredili Željko V. Marković i Aleksandar Rajevac prvi put su predstavljena pisma jednog od najkontroverznijih srpskih političara, čiji život i nikad do kraja razjašnjena smrt i dalje predstavljaju jednu od najvećih misterija Brozovog vremena. Pisma koja je pisao svojoj supruzi Grozdani Zini Belić pokazuju jedno novo, nežno, zaljubljeno lice “surovog i strašnog Krcuna”.

Knjiga “One su promenile Srbiju - Izuzetne Srpkinje”, Milene Marković i Tatjane Loš, obuhvata 70 biografija srpskih heroina koje po svojoj uzvišenosti i moralnoj lepoti ne zaostaju za ženama koje su uticale svetske tokove istorije i menjale ih. A, knjiga “BG priče”, kolege Zorana Lj. Nikolića, mnogo je više od običnog reporterskog zapisa. Knjiga je autentični trag u vremenu, između korica su neobični ljudi, zanimljiva istorija, preplet prošlosti i sadašnjosti. Iza “Riznice zdravlja - Lekovito bilje blago i spas” stoje decenije istraživanja Desimira Ješića, velikog posvećenika za lekovima, melemima, čajevima i svim darovima koje raskošno daje bilje.

Pečat Milorada Ekmečića”, jedna je od najprodavanijih knjiga ove godine, zato što nam se “čitajući” ovog istoričara čini da smo konačno naišli “na čoveka koji je znao sve o nama”. A, “Ja, Pink Panter” Olivere Ćirković je za kratko vreme postala pravi bestseler u regionu, a hitovi su postali i “Od Montevidea do Moskve, fudbalska Biblija” Jovana Sekulića i Vladimira Stankovića, “Jelena Marjanović - Misterija jednog zločina” Nikole Nedeljkovića, Zagorke Uskoković, Nataše Bijelić i Milijane Rogač.

Za naše čitaoce i ovog puta obezbedili smo velike popuste, pa će naša ranija izdanja moći da se kupe po najpovoljnijim cenama.