MIKROORGANIZMI UBOJITIJI OD NAORUŽANJA: Da li se nešto "mućka" sa virusom koji izaziva majmunske boginje?

Biljana Radivojević

28. 05. 2022. u 11:45

MIKROORGANIZMI su na ovom stepenu razvoja nauke potencijalno postali opasniji od najubojitijeg naoružanja, a sve je više sumnji, čak i iz stručnih krugova, da nam tamo neko, u nekim ilegalnim ili laboratorijama koje nas uveravaju da je "sve transparentno", možda, svima radi o glavi.

МИКРООРГАНИЗМИ УБОЈИТИЈИ ОД НАОРУЖАЊА: Да ли се нешто мућка са вирусом који изазива мајмунске богиње?

Novosti

Još nisu zatvorene polemike da li je virus korona, koji je dosad usmrtio 6,28 miliona ljudi na planeti, možda, kreiran u epruveti, a već i iskusni epidemiolozi izražavaju bojazan da se nešto, možda, "mućka" i sa virusom koji izaziva majmunske boginje.

Jer, zašto je odjednom bolest koja se sporadično javlja već punih pola veka, postala planetarni problem? I, zašto se, pitaju to i stručnjaci, sada širi brže nego ikad u istoriji?


Za SARS-KoV2 je potvrđeno da se po mnogo čemu razlikuje od dosad poznatih korona virusa, samo ne znamo da li su te razlike delo prirode, ili čoveka. Naivno bi bilo očekivati da nam to neko nadležan kaže, kako za koronu, tako i za majmunske boginje. Velika smo "deca", i naučili smo bar toliko da se cvet ne razvija bez sunca, i da i vatra koja dugo tinja može da se razbukti.


Biološko oružje je jeftino, a smrtonosnije od nuklearne bombe. Zato se čini da su sve konvencije koje zabranjuju njegovu upotrebu, slaba prepreka za one sa ambicijama da zagospodare svetom. Tako od naučne fantastike stižemo do nečega što bi moglo da postane realnost ovog vremena, ako se ne obuzdaju izopačeni umovi, jer tehnički nikakvih prepreka nema: u biološkim laboratorijama hirurški precizno može da se manipuliše mikroorganizmima.


Ako i stručnjaci izražavaju ovakve sumnje, ako se u američkom Senatu potvrdi da su u Ukrajini postojale laboratorije za biološko oružje, onda svetu ne prete ni atomske, ni hipersonične rakete već bombe iz epruvete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)