TAČKICE I SOJA NA "OKTOBERFESTU": Ministar savetovao Nemce da jedu manje mesa i tako doprinesu borbi protiv Putina

Milan Babović

25. 03. 2022. u 09:34

SCENA je sledeća: dobro podnapiti Bavarci u treger gaćama, uz harmoniku i svoje tradicionalne pesme, krigle piva "gase" zeljem i kobasicama od čije i soje.

ТАЧКИЦЕ И СОЈА НА ОКТОБЕРФЕСТУ: Министар саветовао Немце да једу мање меса и тако допринесу борби против Путина

Novosti

Penušave poslatice ima napretek, pošto hmelj nije presušio, a za meso - neka se malo strpe. Ionako nije zdravo.

Ovo nije sinopsis za nastavak čuvenog "Letećeg cirkusa Montija Pajtona", već slika koju bismo ove jeseni mogli da gledamo na čuvenom "Oktoberfestu" u Minhenu. Snažne valere u ovu komičnu kompoziciju utisnuo je nedavno nemački ministar poljoprivrede (inače vegetarijanac) savetujući svoje sunarodnike da jedu manje mesa i tako daju doprinos u borbi protiv Putina?!

Bilo bi dobro kada bi se ovo podvelo samo pod gaf evangelističkog diplomca iz Rojtlingena, ali, nažalost, njegov stav je paradigma vladajuće nomenklature u EU, koja je nedorasla najvećem izazovu od Drugog svetskog rata. Evidentna kriza upravljanja u takozvanim zapadnim demokratijama, začeta još u vreme pandemije korone, potpuno je ogoljena sada kad se senka globalnog sukoba zlokobno nadvija nad svima nama.

Njihove izbezumljene elite kvarno i elegentno su svu odgovornost za raspad matičnih ekonomskih sistema prevalili na Ruse i njihovog zlog gospodara iz Kremlja, ne dovodeći nijednog trenutka u pitanje svoje (ne)sposobnosti i ignorišući činjenicu da sankcije poput batine imaju dva kraja. Tako je u Italiji vekna hleba dostigla cenu od osam evra, u Nemačkoj je trećina vozača parkirala kola, dok policija čuva pumpe od lopova, u Španiji nema mleka, Francuska uvodi bonove za hranu, Britanci proživljavaju najveću stopu inflacije u poslednjih 30 godina...Dok selo gori, birokratski metuzalemi u Briselu raspravljaju o javnim toaletima za treći pol?! I to je sve što bi trebalo da znate o staroj dami Evropi, koja očigledno grca za autoritetom Angele Merkel, a da ne govorimo o De Golu i Čerčilu, spram kojih ovi današnji lideri izgledaju kao politička nedonoščad.

No, njima takvima ne smeta što su nespremnošću za koronu, sada praktično dotukli sopstveni koncept "lezefer", već će, koliko sutra, imati primedbe sa orlovskih visina na "diktatore" Aleksandra Vučića ili, recimo, Viktora Orbana. Mada su i Srbija i Mađarska daleko od komandne privrede, njihovo stanovništvo ne kupuje hranu na "tačkice" kao posle 1945. godine i to zahvaljujući ljudima koji ih vode.

Bogu hvala, imamo dovoljno brašna, pšenice, kukuruza, gasa, uglja, baš kao što smo prvi u Evropi imali sve četiri vrste vakcina. Nemamo nameru da ovde vezemo panegirik aktuelnom šefu države, ali istini za volju, Vučić nam je još krajem oktobra, dok su ćutali topovi u Ukrajini, ispričao kakva će katastrofa pogoditi čitav svet. Zato se, očigledno, dobro spremio, kako mrazeve novog hladnog rata ne bismo dočekali kao onaj cvrčak iz čuvene basne. A, ovi dežurni učitelji demokratije i tehnokratije neka svom narodu i dalje pričaju bajke u kojima su samo oni dobre vile.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!