Spremnost kupaca da pazare srpsku robu bi morala da se podstiče - planskom kampanjom promovisanja domaćih proizvoda, istaknutim oznakama porekla robe, boljom pozicijom u trgovinama

Komentari (11)

Vojvoda

28.12.2021. 11:14

Могле би државне институције да дају пример па да уместо шкода возе фиат из Крагујевца...

pereee

28.12.2021. 11:36

Ne samo da kupujem nase proizvode, nego podsticem da se ne uzimaju hrvatski i siptarsko albanski! Ne treba niko clankom u novinama da mi to kaze!

daca

28.12.2021. 15:14

Svi artikli koji su proizvedeni u Srbiji su srpski artikli i ne trebamo se stideti tog naziva. Treba da koristimo srpsko mleko, srpski hleb ili srpsko pivo. Velikim slovima vidno obeležiti naše proizvode da u marketima ne moramo koristiti lupu da bismo pročitali nešto.Uopšte, sve deklaracije su odštampane toliko sitno da se ne mogu iščitati samo dobrom lupom. u Hrvatskoj se odavno koristi naziv za sve njihove proizvode ''hrvatski'' ivećina su izdvojeni od uvoznih. Uostalom, srpski proizvodi su zdraviji.

buki

28.12.2021. 16:00

Kako da kupujem domaće, kada uz naočare i lupu ne mogu da ustanovim zemlju porekla? Sva se preznojim dok otkrijem da li je domaći i to tako što na kraju zovem nekog od radnika. Mnogo puta se događa da ni oni posle višeminutnog čkiljenja ne mogu da mi daju taj podatak. Teško je ovde biti patriota. Zašto ne postoji neki market koji prodaje samo domaće proizvode da nam skrate muke višesatne kupovine?

Miki

28.12.2021. 20:49

Лично увек бирам домаћу робу у продавници,у односу на страну! Економски патриотизам све свуда у свету осим код нас нажалост!

HEHA

29.12.2021. 22:05

За почетак, барем причајте и пишите СРПСКИ. Будите РОДОЉУБИ, а не "патриоте"; КУПУЈТЕ, а немојте да "пазарите"; робу по продавницама стављајте на њено МЕСТО, а не на "позицију"; немојте да гајите никакве "емоције", већ искључиво ОСЕЋАЊА; не купујте "артикле", већ купујте ПРОИЗВОДЕ; итд, исл, идр.