BULDOŽER

Srđan Mišljenović

19. 11. 2021. u 09:00

KRUŽE ovih dana američki jastrebovi iznad Bosne i Hercegovine. Spremni da sankcionišu srpske političare, jer odbijaju da slušaju naredbe Sarajeva i samozvanog visokog predstavnika.

БУЛДОЖЕР

Novosti

Srbi su odlučili da štite Dejtonski sporazum, to američko čedo kojim je zaustavljen građanski rat u Bosni. Ali, bošnjačka politička kamarila ima druge ciljeve - žele spaljivanje Dejtonskog sporazuma na lomači na Baščaršiji i poništavanje Republike Srpske.

Ovo je prvi cilj. Drugi je kao u ratu, unitarna Bosna bez Srba, a bogami i Hrvata. Od Hrvata jedino je Željko Komšić prihvatljiv novoj državi koja će se zvati "sarajevska Bosna". Pokušali su bosanski muslimani, na čelu sa Alijom Izetbegovićem, da početkom devedesetih ratom istrebe Srbe, ali nije im pošlo za rukom. Već na početku su shvatili da su se prevarili što su udarili na Srbe, pa su započeli kuknjavu do Vašingtona.

Tražili su svakog dana da SAD napadnu Srbe i okončaju rat u korist Baščaršije. I iskamčili su 1995. da NATO bombarduje Srpsku. Kao i devedesetih, i sada su bošnjački političari krenuli da kleče pred Vašingtonom. Umesto Alije, Harisa, Ejupa, sada na kolena pred Belom kućom padaju Bisera, Šefik, Bakir, Komšić (bošnjački Hrvat). Samo sankcije Srbima Bosnu spasavaju! - uglas viču.

Amerikanci, koji samo u batinu veruju, primiše se na jalijašku sarajevsku priču i upališe buldožer diplomatiju. Krenuše put Srpske, ali preko Sarajeva. Vojnom čizmom prete i Dodiku i srpskom korpusu. Jastrebovi poput Eskobara, Blinkena, Palmera nadleću Banjaluku. Dok se ljudi po svetu okreću turističkim putovanjima na Mesec, Vašington nigde ne ide bez batine. Rat iz glava Amerikanaca nikako da nestane. Ameri, batina jeste, kako kažu, izašla iz raja, ali izašao je i Lucifer...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!