PROGON SA MREŽA: U šta se može izroditi praksa društvenih mreža da “uklone” one koji im se ne dopadaju

Dragan Vujičić

07. 06. 2021. u 11:17

Kraljevstvo digitalnih identiteta je zamišljeno kao drugačije prostranstvo i toj imperiji "čovek s glavom" otvoreno smeta.

ПРОГОН СА МРЕЖА: У шта се може изродити пракса друштвених мрежа да “уклоне” оне који им се не допадају

Novosti

Smrt rešava sve probleme. Nema ljudi, nema problema!

Gornja "mudrost" se pripisuje Staljinu a "prepisali" su je "Fejsbuk" i "Tviter" u petak, 4. juna "osudivši" bivšeg američkog predsednika na dve godine "progona" sa mreža.

"Sledeći put kad budem bio u Beloj kući, više neće biti večera sa Markom Zakerbergom i njegovom suprugom" kazao je na to Tramp u komentaru na svoj "digitalni egzil", podsećajući da ga je "Fejsbuk Mark" molio da ga dva puta ugosti u Beloj kući 2019.

Rat je objavljen, pišu američki mediji. Ko protiv koga?

Bivši američki predsednik, naravno, ciljano je izabran da bude prvi stanovnik planete "izbrisan" iz digitalnog pejzaža današnjice, a verovatno nije slučajno ni što mu je "kaznu" izrekao ser Nik Kleg, bivši zamenik britanskog premijera, sada na novoj, globalnoj dužnosti.

Jer, presuda Trampu je i "globalna rukavica" bačena u lice američkom ustavu (sa svim amandmanima), baš kao i britanskoj Velikoj povelji slobode (Magna karta libertatum), prvom ustavnom dokumentu na svetu iz 1215, kojim je ograničena svemoć kraljeva nad narodnom voljom i iz koje u stvari kreću ishodišta svih ustavnih demokratija sveta.

Za pet globalnih kompanija, koje vladaju predelom digitalnih informacija ("Fejsbuk", "Gugl", "Tviter", "Epl", "Amazon") i koje gospodare stavovima, mišljenjima, politikom, umetnošću, svetom zabave... svaki ustav i svako pravo su neprijateljska fortifikacija iza kojih se "kukavički" krije čovek sa pravom da misli svojom glavom.

Kraljevstvo digitalnih identiteta je zamišljeno kao drugačije prostranstvo i toj imperiji "čovek s glavom" otvoreno smeta.

"Na kraju, pobedićemo. Naša zemlja više ne može podneti ovo zlostavljanje!", dodao je Tramp na subotnjem mitingu u Severnoj Karolini, na prvom stranačkom pojavljivanju od januara 2021. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave