BRUKA U UNS: Bilo je nelagodno deliti prostoriju, a i profesiju, sa ljudima kojima cilj opravdava svako sredstvo

Ivana Mićević

02. 06. 2021. u 09:35

Od Skupštine su napravili cirkus koji se mnogima zgadio toliko da su ga napustili

БРУКА У УНС:  Било је нелагодно делити просторију, а и професију, са људима којима циљ оправдава свако средство

Novosti

SVE što novinari osuđuju kada to čine političari, za vikend su, na Izbornoj skupštini Udruženja novinara Srbije primenili i sami. Pojedinci koji su podržavali kandidata Živojina Rakočevića, novog predsednika UNS, upotrebili su sve metode opstrukcije - prigovore, dobacivanja, odugovlačenja, vređanja, besmislene optužbe, dreku... Bilo je nelagodno deliti prostoriju, a i profesiju, sa ljudima kojima cilj opravdava svako sredstvo.

Nažalost, glasniji i manje pristojni su uspeli. Od Skupštine su napravili cirkus koji se mnogima zgadio toliko da su ga napustili. Uslovi za izbor "pravog predsednika" tako su ispunjeni.

Da nešto ipak nije u redu pokazalo se već sutradan, kada je jedna od izabranih članica Suda časti UNS dala ostavku. Sa novim predsednikom, kako je objasnila, dolazi i stari generalni sekretar, a ona "ne želi da sarađuje sa lopovima i prlja svoju novinarsku reputaciju pod stare dane".

Iz UNS se iščlanilo i dvoje dosadašnjih članova uprave, poznatih novinara. Ostavku je dao i jedan član nove uprave. Sramota ga je, kaže, da sedi u takvoj upravi.

Oni kojima je bio cilj da rasture jedinstvo i poljuljaju snagu najvećeg novinarskog udruženja, uspeli su.

Mnogi su poverovali u spin da je Radomirović na čelu "Vučićeve struje" i ponavljali tu mantru čak i dok su gledali kako u prvom redu iza njega stoje kolege iz redakcija u kojima Vučić nikada nije pomenut u pozitivnom kontekstu. A kako i da ne poveruju kada je taj spin danima plasiran sa N1 i Nove, Junajted medija grupe?!

Ali dobro, u UNS je zavladala demokratija, pa su već prvog dana Rakočevićevog mandata sa naslovne strane sajta skinute sve vesti u kojima se spominje da je kao direktor Doma kulture u Gračanici državni funkcioner. Živela demokratija!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)