PRESUDE FUNKCIONERIMA IZ ARILJA: Za korupciju kućni pritvor i uslovne kazne

N.J.

28. 12. 2020. u 13:10

FUNKCIONERI iz Arilja uhapšeni u novembru zbog zloupotrebe službenog položaja, oštetili su budžet za 1.4 miliona dinara, a posle postupka u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, izrečene su im presude: bivši predsednik opštine Milan Nedeljković zaključio je sporazum o priznanju krivice, osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od jedne godine i oduzeto mu je 500.000 dinara.

ПРЕСУДЕ ФУНКЦИОНЕРИМА ИЗ АРИЉА: За корупцију кућни притвор и условне казне

Foto: N. J.

Predsednik FK "Budućnost" Milan Stojadinović je zbog pranja novca takođe osuđen na godinu dana, a kaznu će služiti kod kuće, platio je 100.000 dinara kazne, a oduzeta mu je nezakonito stečena korist od 795.000 dinara.


Predsednik Mesne zajednice Kruščica Tomo Kovačević i J.M. kao direktor jedne privatne firme, osuđeni su na petomesečni kućni zatvor, a od pomenute firme oduzeto je 100.000 dinara.

Uslovne kazne zatvora od pet meseci dobili su nekadašnja zamenica načelnika opštinske uprave Ružica Nikolić, kao i Branko Vukajlović, zamenik predednika opštine, zbog falsifikovanja službene isprave.

Vlasnik preduzetničke radnje Ž.R. osuđen je uslovno na šest meseci uz plaćanje kazne od 100.000 dinara, za krivično delo pranje novca.

Pet meseci uslovne zatvorske kazne izrečeno je i zaposlenom u Odeljenju za budžet i finansije B.M.

- Oni su sa tužilaštvom zaključili sporazume o priznanju krivičnog dela i presude su pravnosnažne - rečeno je u posebnom odeljenju Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.
Načelnica opštinske uprave Gorica Petrović takođe je priznala zloupotrebu službenog položaja, ali presuda još nije pravnosnažna.

Protiv nekadašnjeg predsednika opštine Zorana Todorovića, prijava za zloupotrebu službenog položaja i za trgovinu uticajem, podneta je u posebnom postupku koji još nije okončan.

Od okrivljenih je oduzet iznos za koji su oštetili budžet opštine Arilje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)