PRIZNALA DA JE UBILA, PA ZAPALILA STARICU: Počelo suđenje Jeleni Špagović optuženoj za smrt Majde Garović

S. J. M.

26. 12. 2020. u 06:47

JELENA Špagović priznala je juče u Višem sudu u Beogradu da je ubila penzionerku Majdu Garović u junu prošle godine.

ПРИЗНАЛА ДА ЈЕ УБИЛА, ПА ЗАПАЛИЛА СТАРИЦУ: Почело суђење Јелени Шпаговић оптуженој за смрт Мајде Гаровић

Foto privatna arhiva

Na glavnom pretresu ona je iznela odbranu, a kako smo saznali osporavala je delove optužnice o načinu na koji je to uradila. Njena odbrana bila je usmerena na to da nije reč o teškom ubistvu na svirep i okrutan način, za šta se tereti, već da je reč o "običnom" ubistvu.

Razlika između ova dva krivična dela je u visini kazne, jer za ubistvo se može izreći kazna od 5 do 15 godina zatvora, dok je za teško ubistvo raspon kazne od deset godina do doživotne robije.

Prema našim informacijama, optužena je juče tražila da se sa suđenja isključi javnost, jer izveštavanje šteti njenoj porodici, ali sudija Zoran Đorđević to nije prihvatio. Međutim, nijednom novinaru zbog korone nije dozvolio da uđe u sudnicu i prisustvuje pretresu, pa je izgledalo kao da je uslišio zahtev optužene.

Kako smo saznali, Jelena Špagović je negirala i da je staricu u Zemunu ubila iz koristoljublja, iako nije sporila da je imala dug prema njoj od 2.500 evra.

Ovaj zločin otkriven je kada je 20. juna 2019. godine u kontejneru u Krčedinu pronađen spaljen trup žene, koja je kasnije identifikovana kao Majda Garović, čiji je nestanak prijavljen nekoliko dana ranije. Istragom je otkriveno da iza ubistva stoji njena komšinica Jelena Špagović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU O SMRTI BRATA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ: Još nije stigao zapisnik o obdukciji tela