SRBI UHVAĆENI SA POLA TONE KOKAINA: Amerikanci razbili Balkanski kartel - "Poslastičare" nasamario agent DEA (VIDEO)

Novosti onlajn

01. 12. 2020. u 13:16

СРБИ УХВАЋЕНИ СА ПОЛА ТОНЕ КОКАИНА: Американци разбили Балкански картел - Посластичаре насамарио агент ДЕА (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

ŠPANSKA policija objavila je nove detalje akcije, u kojoj je krajem oktobra u Galiciji, zaplenjeno više od pola tone kokaina i uhapšeno dvoje Srba, povezanih sa Balkanskim kartelom.

Policija je tom prilikom privela N. D. (37) i P. P. (36), a zajedno sa njima uhapšeno je i nekoliko pripadnika narko-bande "Poslastičari".

Osumnjičeni narko-dileri raskrinkani su zahvaljujući agentu DEA (Američke agencije za borbu protiv nakrotika), koji je bio infiltriran u kriminalnu grupu.

List "El Correo Gallego" otkrio je kako se odvijala ova tajna operacija.

Kako navode, grupa sa Galicije stacionirala se u jednoj brvari sa plenom i ugovarala razmenu sa dva člana Balkanskog kartela. Sve vreme su ih nadzirali agenti Tima protiv organizovanog kriminala (ECO) u Galiciji i Centralne operativne jedinice (UCO) Civilne garde. Agenti su na akciju čekali nekoliko sedmica, a za to vreme su im prisluškivali telefone i pratili svaki njihov korak.

Upravo tako su i saznali o sastanku gde je trebalo da bude dogovoreno preuzimanje pošiljke kokaina.

U čitavu akciju bila je uključena i DEA, koja je imala presudnu ulogu. Izvori tvrde da je jedan tajni agent bio upoznat sa čitavom operacijom i da je "složio kockice". Usledila je akcija, i to na kružnom toku, nedaleko od mesta gde je skrivana droga.

Naime, agenti ECO-a i UCO-a zajedno sa agentima Grupe za brzu intervenciju uleteli su u beli "bmw" u kojem su putovala dvojica državljana Srbije. Jedan nije stigao ni da reaguje na upad, dok je drugi pokušao da pruži otpor ali je odmah savladan.

Unutar brvnare, četvorica pripadnika "Poslastičara" mirno su, okruženi drogom, čekali Srbe. Pojedini paketi su na sebi imali grb Mančester junajteda. Bilo je spremno i šlep vozilo i automobil, u kojima su napravljene tajne pregrade za skladištenje...

Kada su agenti ušli, niko od kriminalaca nije mogao da reaguje. Operacija je bila savršena i sve je završeno u kratkom roku. Od tog trenutka svi se pitaju ko ih je izdao. I sve su oči uprte u DEA.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Mišo Peć

01.12.2020. 15:41

Nedozvoljavaju amerikanci nikakvu konkrenciju,oni hoće i žele samo oni da rade,čim im se neko upetlja u posao odmah slede hapšenja.