NISI BILA SAMA, BILA SI VOLJENA: Na mestu gde je poginula Andrijana M. (17), njeni drugovi poručili - okupljaćemo se sve dok ne izmeste prugu

J. ĆOSIN

20. 11. 2020. u 07:26

OKUPILI smo se ovde da tražimo da se izmesti pruga, da naša drugarica bude poslednja kojoj se dogodilo ovako nešto.

НИСИ БИЛА САМА, БИЛА СИ ВОЉЕНА: На месту где је погинула Андријана М. (17), њени другови поручили - окупљаћемо се све док не изместе пругу

Foto: J. Ćosin

Želimo da pošaljemo poruku nadležnima da spreči da se ovakve nesreće ponavljaju.

Okupljaćemo se svake subote u 18 sati dok neko ne čuje naš apel - čulo se juče na neobeleženom pružnom prelazu u niškom naselju Trošarina, gde je u utorak u 11.20 voz udario Andrijanu M. (17), koja je dan kasnije podlegla povredama u Kliničkom centru.

Školski drugovi, komšije i žitelji Trošarine, okupili su se juče u 11.20, na mestu njenog stradanja, da odaju poslednju počast Anadrijani. Minutom ćutanja, uz sveće i cveće, oprostili su se od devojčice, na mestu gde ju je udarila kompozicija dok se vraćala iz škole.

PRELAZE PRUGU SA SLUŠALICAMA

Iako je sedamnaestogodišnja Andrijana nastradala jer je, kako se sumnja, imala slušalice u ušima, to nije bilo za nauk ostalim tinejdžerima koji ovaj deo pruge i dalje prelaze na isti način. Dok smo izveštavali o protestu, nekoliko tinejdžera je prešlo preko prelaza sa slušalicama na ušima.

Na transparentima koje su nosili pisalo je: "Sutra će i vaše dete proći ovuda", "Premestite prugu", "Andrijana 2002-2020", a zatražili su da što pre započne dugo obećavano izmeštanje pruge iz grada, ili da se prelaz obezbedi. Jer, kako su istakli, nije prvi put da tu neko izgubi život. Osim venaca, drugovi stradale devojčice su kraj pruge ostavili i pismo, u kojem, između ostalog, piše:

PROTEST Sa jučerašnjeg skupa na mestu nesreće, Foto V. N.

- Izgubili smo jako dragocenu osobu, kao što si ti bila. Znaj da nisi bila sama i da ćeš dok smo živi biti sa nama. Mislićemo na tebe, neprestano. Ne možemo da te vratimo, ali možemo da te čuvamo u našim srcima, koja su ispunjena tugom zbog ovoga što ti se dogodilo.

Ostaje nam da verujemo da si sada na boljem mestu, sa anđelima kao što si ti, i da te oni čuvaju, kao što ti sada čuvaš nas. Pogledaj sve nas dole, koji smo sada ovde, i videćeš da nisi bila sama i da si bila voljena. Iskreno verujemo da ćemo se jednog dana na onom svetu svi sresti i ponovo biti zajedno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati