RASPRAVA O ŽALBAMA: Danas u Kruševcu odluka o presudi Jutki

S. BABOVIĆ

09. 10. 2020. u 08:29

ŽALBENO Veće Višeg suda u Kruševcu danas će odlučivati o prvostepenoj presudi Osnovnog suda u Kruševcu po kojoj je Milutin Jeličić -Jutka, osuđen na tri meseca bezuslovne zatvorske kazne zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, saznaju “Novosti”.

РАСПРАВА О ЖАЛБАМА: Данас у Крушевцу одлука о пресуди Јутки

Foto S. Babović

Prvostepena presuda o čijoj pravosnažnosti odlučuje Veće, doneta je 10. jula.

Na presudu po kojoj je bivši predsednik opštine Brus osuđen za nedozvoljene polne radnje, a oslobođen za krivično delo polno uzmerivanje, odnosno slanje SMS poruka svojoj bivšoj saradnici Mariji Lukić, žalbu su oglasile i Osnovno javno tužilaštvo, kao i odbrana:najpre jednom žalbom, a potom, u avgustu i dopunom žalbe.

- Sve sam svima oprostila, ali ne bi oprostila društvu ako se ne osudi ovakvo ponašanje - rekla je Marija Lukić, bivša Jutkina saradnica koja je oštećena u ovom slučaju. - Nije ovo bilo samo suđenje za mene, već traženje pravde za sve ćerke, sestre, majke.

Osnovno javno tužilaštvo tražilo je jedinstvenu zatvorsku kaznu od 7 meseci.

- Ništa nije tačno kako se navodi u optužnom predlogu! - rekao je Milutin Jeličić prilikom svoje završne reči. - To je još jedno političko pakovanje.Ona je mene u stvari seksualno uznemiravala!

REZULTAT POSLE DVE I PO GODINE

Policija u Kruševcu podnela je sredinom marta 2018.godine krivičnu prijavu kojoj je bilo obuhvaćeno sedam žena. Tužilaštvo je pokrenulo postupka protiv Jutke samo u slučaju Marije Lukić. Snežana Bojić i Danieala Vukailović su svedočile pred sudom protiv Jutke. Suđenje pred Osnovnim sudom u Brusu obeležile su brojne kontraverze, uključujući i izbacivanje ekipe “Novosti” iz sudnice. Vrhovni kasacioni sud prošlog jula premešta postupak u Kruševac, gde se Jeličiću nije rado dolazilo. Postupak je nekako priveden kraju, uprkos brojnim odlaganjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)