OD KONTIĆA NI TRAGA, NI GLASA: Komisijski nadzor utvrdio da su tužilaštva sve uradila dobro

Novosti online

02. 10. 2020. u 00:12

ОД КОНТИЋА НИ ТРАГА, НИ ГЛАСА: Комисијски надзор утврдио да су тужилаштва све урадила добро

Ivan Kontić/Foto: MUP

IVAN Kontić (30), koji je osumnjičen za brutalno premlaćivanje Miljana M. (28), već mesec dana nalazi se u bekstvu i od njega nema ni traga, ni glasa.

Kontroverze oko ovog slučaja, koji je podigao veliku buru u javnosti, nikako da dobiju epilog, a komisijski nadzor tužilaštava u Novom Sadu pokazao je da ni Više ni Osnovno javno tužilaštvo nije napravilo nikakav propust u ovom slučaju, prenosi Blic.

Zbog čega onda Ivan Kontić nije uhapšen makar 8. septembra, kada je zbog drugog slučaja došao u OJT u Novom Sadu i slobodno išetao napolje, još nije saopšteno.

Nakon niza međusobnih optužbi o (ne)radu i blagovremenom (ne)delovanju od strane Ministarstva unutrašnjih poslova i novosadske policije sa jedne strane i Osnovnog i Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu sa druge strane, Republičko javno tužilaštvo izdalo je nalog Apelacionom tužilaštvu u Novom Sadu da izvrši komisijski nadzor nad radom Višeg i Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

- Na osnovu naloga Republičkog javnog tužilaštva izvršen je komisijski nadzor nad radom-Višeg i Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, dana 18.9.2020. godine, a u vezi događaja od 24.8.2020. godine, u vezi sa čim postoje osnovi sumnje da je na štetu oštećenog M. M. izvršeno krivično delo ubistvo u pokušaju iz čl. 113, u vezi čl. 30 Krivičnog zakonika. Prilikom vršenja istog razmotreni su svi spisi ovih tužilaštava sa izjašnjenjima postupajućih zamenika u istim u vezi sa delom posla koji su oni obavljali u vezi ovog događaja. Nakon iscrpnih analiza dokumenata u spisima, tročlana komisija sastavljena od zamenika Apelacionog javnog tužioca u Novom Sadu, je donela zaključak da je Osnovno i Više javno tužilaštvo radilo zakonito i blagovremeno. O izvršenom nadzoru i zaključku istog obaveštena su nadzirana tužilaštva kao i Republičko javno tužilaštvo - kažu u novosadskom Apelacionom tužilaštvu.

Podsetimo, pola sata posle ponoći 24. avgusta ispred lokala u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, Kontić je nasrnuo na Miljana. M. Brutalno ga je tukao i dok je mladić bez svesti ležao na zemlji.

U jednom trenutku, kako se vidi na snimku sa sigurnosne kamere koji je dve nedelje kasnije isplivao u javnost, Kontić je mladiću pokušao da slomi obe ruke.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Zoran

02.10.2020. 07:07

Em dođu, mi ih primimo, plaćaju da završe školu, odmah posao, odmah kriminal, odmah biju... Bolje im je kod nas nego za vreme Titoizma i autonomaša. I gle čuda, nestanu bez traga čim ih policija potraži, i, i nikom ništa. Mi smo taoci njihovi Dokle?

maniks

02.10.2020. 08:22

Zar neko sumnja da tuzilastvo i policija nisu dobro obavili posao. Sve su dobro uradili da se slucaj zataska ali nisu racunali da ce to neko da objavi na drustvenim mrezama.

Sima Kosmos iz dalekog svemira

02.10.2020. 08:37

Naravno da je komisija donela takav zaključak. Nismo ni mislili da je mogao drugačiji da bude. To je i posao komisija, da čiste brljotine.. Niko nije kriv, sve je bilo po propisima itd.. Nagledali smo se i naslušali takvih izveštaja komisijskih.