OD KONTIĆA NI TRAGA, NI GLASA: Komisijski nadzor utvrdio da su tužilaštva sve uradila dobro

Novosti online

02. 10. 2020. u 00:12

IVAN Kontić (30), koji je osumnjičen za brutalno premlaćivanje Miljana M. (28), već mesec dana nalazi se u bekstvu i od njega nema ni traga, ni glasa.

ОД КОНТИЋА НИ ТРАГА, НИ ГЛАСА: Комисијски надзор утврдио да су тужилаштва све урадила добро

Ivan Kontić/Foto: MUP

Kontroverze oko ovog slučaja, koji je podigao veliku buru u javnosti, nikako da dobiju epilog, a komisijski nadzor tužilaštava u Novom Sadu pokazao je da ni Više ni Osnovno javno tužilaštvo nije napravilo nikakav propust u ovom slučaju, prenosi Blic.

Zbog čega onda Ivan Kontić nije uhapšen makar 8. septembra, kada je zbog drugog slučaja došao u OJT u Novom Sadu i slobodno išetao napolje, još nije saopšteno.

Nakon niza međusobnih optužbi o (ne)radu i blagovremenom (ne)delovanju od strane Ministarstva unutrašnjih poslova i novosadske policije sa jedne strane i Osnovnog i Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu sa druge strane, Republičko javno tužilaštvo izdalo je nalog Apelacionom tužilaštvu u Novom Sadu da izvrši komisijski nadzor nad radom Višeg i Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

- Na osnovu naloga Republičkog javnog tužilaštva izvršen je komisijski nadzor nad radom-Višeg i Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, dana 18.9.2020. godine, a u vezi događaja od 24.8.2020. godine, u vezi sa čim postoje osnovi sumnje da je na štetu oštećenog M. M. izvršeno krivično delo ubistvo u pokušaju iz čl. 113, u vezi čl. 30 Krivičnog zakonika. Prilikom vršenja istog razmotreni su svi spisi ovih tužilaštava sa izjašnjenjima postupajućih zamenika u istim u vezi sa delom posla koji su oni obavljali u vezi ovog događaja. Nakon iscrpnih analiza dokumenata u spisima, tročlana komisija sastavljena od zamenika Apelacionog javnog tužioca u Novom Sadu, je donela zaključak da je Osnovno i Više javno tužilaštvo radilo zakonito i blagovremeno. O izvršenom nadzoru i zaključku istog obaveštena su nadzirana tužilaštva kao i Republičko javno tužilaštvo - kažu u novosadskom Apelacionom tužilaštvu.

Podsetimo, pola sata posle ponoći 24. avgusta ispred lokala u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, Kontić je nasrnuo na Miljana. M. Brutalno ga je tukao i dok je mladić bez svesti ležao na zemlji.

U jednom trenutku, kako se vidi na snimku sa sigurnosne kamere koji je dve nedelje kasnije isplivao u javnost, Kontić je mladiću pokušao da slomi obe ruke.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

NIS i KK Partizan obezbedili zimsku opremu za 600 dece