TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM: Danas su sahranili bebu, a pre šest meseci porodica Grujin je ostala i bez STARIJEG UNUKA

Novosti online

21. 09. 2020. u 21:17

ТРАГЕДИЈА ЗА ТРАГЕДИЈОМ: Данас су сахранили бебу, а пре шест месеци породица Грујин је остала и без СТАРИЈЕГ УНУКА

Foto: J. J. B.

TRAGEDIJA koja se dogodila jutros u selu Zagajnica kod Vršca, nažalost, nije prva koja je zadesila porodicu Grujin.

 Pre nego što je pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima preminuo jednoipomesečni dečak, umro je i njegov brat od strica, a nekoliko dana kasnije i baka. Sve to se dogodilo za nepunih šest meseci.

Beba, rođena pre 40 dana, preminula je u noći između subote i nedelje. Prema rečima majke S.S. (17) dečak je zaplakao oko dva sata posle ponoći, ali ujutru kada se probudila više nije disao.

- Ustao sam oko šest sati ujutru, da probudim sina da ide da radi. On nekada radi kao čobanin, čuva ovce. Probudio sam ga, kuvao kafu i u jednom trenutku čuo snajku kako vrišti i viče: "Beba ne diše! Beba ne diše!" - ispričao je deda dečaka Sava Grujin.

Kako je rekao, beba je bila ukočena, a iz nosa joj je išla krv. Nisu znali kako da joj pomognu, ali nažalost, ni lekari nisu mogli. Sve što je Hitna pomoć mogla da učini je da konstatuje smrt i izjavi saučešće porodici.

- Imao je 40 dana. Bio je mio dečak, voleo je da se mazi sa nama - kroz suze kaže deda.

Dečak je danas sahranjen, u 15 časova na groblju u selu Zagajica na samo nekoliko stotina metara od kuće u kojoj je živeo sa svojom porodicom, u belom kovčegu.

"DUŠA ME BOLI OD KAD JE ONA UMRLA"

Niz tragedija porodice Grujin tu se ne završava. Svega nekoliko dana nakon što su izgubili unuka, Savina žena je preminula.

- Ona je bila moja najveća ljubav na svetu, duša me boli od kad je ona umrla, 45 godina smo bili u braku. Nikada se nismo svađali, voleo sam je mnogo i ona je bila najbolja majka na svetu. Podarila mi je sedmoro dece i ne mogu ni da na nabrojim koliko unučića i praunučića imam - završio je Sava.

 
PRE ŠEST MESECI OSTALI BEZ JOŠ JEDNOG UNUKA

Pre nepunih šest meseci, porodica Grujin ostala je bez još jednog unuka. Preminuo je 16-godišnji dečak, sin Savinog starijeg sina.

Dve godine pre smrti, Savin unuk povređen je tokom igre, kada ga je neko pogodio ciglom u nogu. Dečak je imao ranu, koja je sanirana, ali posle oređenog vremena noga je počela da otiče. Vodili su ga kod različitih lekara, ali svi su im govorili da će sve biti u redu i da će dečak ozdraviti.

Poslednji put kada su otišli kod lekara, dobili su uput za Beograd za hitnu operaciju, ali nažalost dečak je tada i preminuo.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ivan Zgrozeni

22.09.2020. 08:46

Beba mora da spava u svom krevetcu ili kolevci ma koliko plakala. Nikada je ne stavljati u krevet sa odraslima koji se nesvesno okrecu u snu, legnu na bebu i uguse je.