NEGIRA DA JE IZBOLA I ZAPALILA BAKU: Policija uhapsila osumnjičenu za ubistvo Milje Reč (77) pre 11 godina na Zvezdari

Z. U. - S. J. M.

11. 09. 2020. u 12:50

DRAGANA Nikolić (42), iz Starčeva, kod Pančeva uhapšena je pod sumnjom da je pre 11 godina oštrim predmetom izbola na smrt Milju Reč (77) u njenom stanu na beogradskoj Zvezdari.

НЕГИРА ДА ЈЕ ИЗБОЛА И ЗАПАЛИЛА БАКУ: Полиција ухапсила осумњичену за убиство Миље Реч (77) пре 11 година на Звездари

Foto Depositphotos

Da bi prikrila zločin, kako policija sumnja, ona je tog avgusta 2009. izazvala požar, prethodno pokupivši novac i dragocenosti iz staričinog stana.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Nikolićeva je iznela odbranu i tvrdila da sa zločinom nema veze, niti da je tog dana bila u staričinom stanu. Čak, tvrdila je u VJT da tog avgustovskog dana nije ni bila u Beogradu.

Zločin je otkriven 16. avgusta 2009. kada je iz stana na osmom spratu zgrade u Preševskoj ulici broj 61, oko 19 časova, počeo da kulja gust dim. Uplašeni stanari pozvali su vatrogasce, koji su uspeli da obuzdaju vatrenu stihiju. Nažalost, kako je tada objavljeno, na vratima gotovo izgorele dnevne sobe pronađena je starica, u lokvi krvi, koja je još davala znake života.

Pozvana je Hitna pomoć, ali je Milja Reč zbog teških rana ubrzo izdahnula. Telo je prebačeno na obdukciju, gde je utvrđeno da je starica smrtno ranjena sa tri uboda oštrim predmetom u vrat.

Novosti

Vatrogasci su tada ispričali da je u požaru, pored dnevne sobe, gotovo uništen i ceo jednosoban stan. Starica je, inače, živela sama, retko je izlazila iz stana, ali ju je redovno posećivala ćerka.

ZAPOMAGANjE

KOMŠIJE su novinarima ispričale i da je požaru prethodilo zapomaganje, kao i tup zvuk "kao da je neko pao na pod". Pošto se Nikolićeva bavila prosjačenjem, policija veruje da je tog dana pozvonila starici na vrata i ušla u njen stan pod izgovorom da joj je potrebna pomoć.

Tokom uviđaja, policija je uspela da prikupi dovoljno tragova, ali pronađeni otisci i biološki materijal, koji je ukazivao na mogućeg počinioca zločina. Čekali su sve

donedavno, kada je "pala" jedna grupa prestupnika.

Privedeno je nekoliko članova porodice Nikolić iz Starčeva, a dokazi su ukazali na Draganu, kao mogućeg počinioca ubistva. Protiv nje je i napisana krivična prijava i započeta istraga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024