DEČAK OPERISAN: Svi detalji strašne tragedije u Lazarevcu - misterija ostaje kako je došlo do kobnog pada

G. NOVAKOVIĆ

21. 08. 2020. u 22:31

ALEKSANDRA E. T. (29) preminula je nakon što je pala sa šestog sprata svog stana u Karađorđevoj ulici, broj 8, u centru Lazarevca.

ДЕЧАК ОПЕРИСАН: Сви детаљи страшне трагедије у Лазаревцу - мистерија остаје како је дошло до кобног пада

Foto: P. Milošević

 Sa njom je pao i trogodišnji sin, koji je sa povredama opasnim po život kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar, gde je smesta operisan. Nesreća se dogodila pod, za sada, nerazjašnjenim okolnostima, i to dok je Aleksandrin suprug Nikola T. u susednoj sobi - spavao!

Nesrećna žena sa šestog sprata pala je na plato koji se nalazi na prvoj etaži zgrade "Dunav osiguranja", nešto pre 9 časova. Kraj njenog nagog tela, prema priči očevidaca, ležalo je dete, koje je davalo znake života. Prema prvim, nezvaničnim informacijama, policiju i lekare pozvala je jedna prolaznica, koja je čula vrisak i tup udarac u tlo. Na mesto nesreće veoma brzo došli su i vatrogasci. Mališan je prebačen u Urgentni centar, dok za majku, koja je, po svoj prilici, telom ublažila njegov pad, nije bilo spasa. Odmah je izdahnula.

- Dečak je operisan i smešten na jedinicu intenzivne nege. Njegovo stanje je teško. Povrede koje je zadobio opasne su po život i činimo sve što je u našoj moći da ga spasemo. Pod stalnim je nadzorom lekara - rekli su nam u Urgentnom centru.

Prvobitno se pronela vest da je za ovu tragediju odgovoran Nikola T. i da je on sa terase gurnuo suprugu i sina. Međutim, sudeći prema tvrdnjama rođaka, istina je drugačija.

Foto: P. Milošević

- Nikola je radio treću smenu. Čvrsto je spavao kada se sve odigralo, jer su mu policajci prvo lupali na vrata, a onda su obili stan i zatekli su ga u krevetu - ispričala nam je Biljana R., tetka preminule Aleksandre. - Prvo su došli kod mene, jer stanujem na istom spratu gde i oni, samo sa druge strane hodnika. Pitali su me na čija vrata da kucaju, a ja sam ih odvela. Tada su mi rekli da se sklonim. Ne mogu da se pomirim sa onim što se dogodilo.

VERNICI

NIKOLA je radio kao vozač, tačnije kombijem je prevozio vernike do manastira. Kako smo mogli da čujemo od rođaka preminule, ovaj bračni par živeo je poštujući crkvene kanone i veru. Zbog toga je Nikola i odabrao da radi pri crkvi.

Prema prvim informacijama iz istrage, nastradala žena imala je psihičke probleme. Sumnja se da je, usled pomračenja svesti, izvršila samoubistvo, pokušavši da odvede sa sobom i sina. Ipak, najbliži Aleksandrini rođaci to oštro demantuju!

- Ta informacija nije tačna! - uverava nas Pavle C., brat od tetke preminule. - Ona nije bila psihički nestabilna, a ne mogu ni da zamislim šta je moglo da se dogodi pa da Nikola digne ruku na njih dvoje i gurne ih sa terase, kako se prvo pričalo. Oni nisu imali konflikte u četvrogodišnjem braku. Da je drugačije, primetilo bi se to na detetu sigurno. Umesto toga, dečak je veselo i srećno dete.

Foto: P. Milošević

Scenario strašnog događaja, za koji najbliži pretpostavljaju da se odigrao, jeste da se mališan iznenada zatrčao iz spavaće sobe ka terasi, i da je Aleksandra, u pokušaju da ga zaustavi, zajedno sa njim pala preko balkona.

IZAŠAO SPUŠTENOG POGLEDA

STAMBENI objekat u kom se tragedija dogodila, bio je blokiran tokom višesatnog policijskog uviđaja. Komšije su bile okupljene ispred zgrade u glavnoj ulici, a mnogobrojni prolaznici zastajali su da se raspitaju šta se događa. U neverici su posmatrali i trenutak kada je Nikola spuštenog pogleda izašao iz stana u pratnji policije.

Stan u kome je tročlana porodica stanovala, Aleksandra je nasledila od uglednog dede, sudije. Tu su živeli poslednjih godinu dana. Nikola je rodom iz Novog Sada. Kako nam je ispričala tetka Biljana, Aleksandra je završavala studije defektologije. Taj fakultet upisala je zbog oca, koji je pre više od dve decenije preminuo od narkotika.

REAGOVANjE ZAŠTITNIKA GRAĐANA

ZAŠTITNIK građana je pokrenuo postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada MUP i Gradskog centra za socijalni rad u vezi sa nesrećom. Kako se navodi u saopštenju, on od njih traži da najkasnije u roku od 15 dana dostave izveštaj o tome da li su odranije upoznati sa porodičnom situacijom u ovoj porodici, kao i da li je u proteklom periodu bilo prijava za nasilje u porodici ili zlostavljanje i zanemarivanje deteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)