DETALJI TRAGEDIJE KOD PROKUPLJA: Brat i snaha zajedno ubili Milorada!?

D. Zečević

26. 07. 2020. u 21:33

U očekivanju rezultata obdukcije tela Milorada Lazića (72) iz prokupačkog sela Donja Draganja, policija je zbog sumnje da su ga ubili, uhapsila bračni par Ž. L. (73) i B. L. kojima je određeno četrdesetosmočasovno zadržavanje.

ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ КОД ПРОКУПЉА: Брат и снаха заједно убили Милорада!?

Kuća zbog koje su se sporila braća / Foto D. Z.

Oni se, kako nam je potvrdio tužilac Višeg suda u Prokuplju Žikica Milenković, terete za ubistvo, a u ponedeljak biti saslušani u tužilaštvu.

- Na Miloradovom telu bilo je hematoma, odnosno modrica po glavi, kukovima i nogama, ali nijedna od tih povreda nije na prvi pogled izgledala smrtonosno - saznaju "Novosti" detalje istrage.

Međutim, prema nezvaničnim saznanjima Ž. L., inače, rođeni brat nastradalog, sa svojom suprugom B. L. udario je nesrećnog Milorada motičicom za okopavanje bašte u predelu glave nanevši mu smrtonosni udarac. Oni su ga, potom, prema prvoj verziji događaja, pokrili jaknom i otišli u svoj deo kuće, gde ih je policija i pronašla. Motiv ubistva u koji sumnjaju i članovi Miloradove porodice i komšije Lazića jesu neraščišćeni imovinski odnosi, tj. sudski spor oko kuće, i dvorišta, u kojoj su živele obe porodice, a koji braća vode desetak godina. Komšije Lazića ističu sumnje da je Milorada možda usmrtila i snaha, ali će istraga otkriti detalje ovog jezivog slučaja.

Komšije ništa nisu videle / Foto D. Z.

Nekad bili nerazdvojni

Da se dogodila nesreća, komšije Lazića shvatile su tek po dolasku policije, jer je u subotu po podne padala kiša i niko nije izlazio vani. - Strašno je da imovina može biti uzrok ovakve nesreće jer su braća svojevremeno bila nerazdvojna. Obojica su do penzije radili kao građevinski radnici i bili su veoma pristojni - opisuju komšije Laziće, uvereni da se sve moglo završiti bez posledica.

- Moj suprug je rekao da hoće da izađe vani i uzeo jaknu pošto se spremala kiša. Kako je vreme odmicalo, a nije se vraćao, sin je otišao da ga potraži i zatekao ga je u bašti kako leži na stomaku, pokriven jaknom - plačući je ispričala Miloradova supruga Miroslava, koja je još u neverici da im se dogodila takva nesreća. Ipak, pojašnjava da je višegodišnji spor među braćom oko zajedničkog prolaza za kuću koji obe porodice koriste imao sudski epilog.Naime, stariji brat je uspeo sudskim putem da legalizuje zajedničku kuću na svoje ime što je bio razlog njihove višegodišnje svađe. I dok sinovi nastradalog Milorada ne žele da detaljno govore za javnost, u kratkom razgovoru sa novinarima, ističu da njihov stric nije želeo mirnim putem da se dogovori oko podele i da nikada nije bio zadovoljan onim što mu pripada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)