PREŽIVEO DVA RATA, SAD POGINUO: Tužna sudbina Bojana iz Žitorađe koji je stradao u nesreći u Tunisu

Novosti online

17. 07. 2020. u 00:16

ПРЕЖИВЕО ДВА РАТА, САД ПОГИНУО: Тужна судбина Бојана из Житорађе који је страдао у несрећи у Тунису

Foto: Depositphotos

BOJAN Savić (47) iz Žitorađe poginuo je u sredu u saobraćajnoj nesreći u Tunisu, samo nekoliko sati nakon što je sleteo u ovu afričku zemlju, gde je sa kolegama trebalo da postavlja plastenike.

On se nalazio u automobilu "kija", koji je pripadao rentakar agenciji, a koji su njegove kolege iznajmile da bi ih prebacile od aerodroma do grada Gabes.

- Kola, u kojima su osim Savića bila još trojica kolega i vozač, sletela su s puta i prevrnula se nakon što je pukla guma. Savić je bio na mestu suvozača, a kako nije bio vezan, ispao je iz auta. Vozač i dvojica radnika nisu povređeni, a jedan je zadržan u bolnici na posmatranju - rekao je Ivan Petković, vlasnik firme iz Kruševca za koju je Savić radio.

O slučaju je obaveštena i srpska ambasada. Porodica Savić u potpunom je šoku zbog nesreće, a kako su rekli, Bojan je 14. jula otišao u Tunis, a poginuo već sutradan, čim je sleteo.

POSLODAVAC OBEĆAO POMOĆ PORODICI

Ivan Petković iz firme "Agrikol" izrazio je najdublje žaljenje zbog tragedije.

- Izjavili smo saučešće porodici, a sa njima je pričao i vozač automobila. Oni su imali razumevanja i prihvatili da je reč o nesrećnom slučaju. Mi ćemo se pobrinuti za formalnosti da bismo im pomogli oko prenosa tela - rekao je poslodavac.

- Otac je hteo da zaradi novac, pa je preko firme u kojoj rade mnogi ljudi iz našeg kraja otišao u Tunis. Javio nam se njegov kolega i ispričao da su odlično putovali preko Budimpešte i Pariza, kao i da su stigli u Tunis, ali da im je na sto kilometara pre Gabesa pukla prednja guma, prevrtali su se po putu, probili bankinu i otac je stradao - priča sin Dušan.

Njegov brat Nikola dodaje da je otac bio učesnik dva rata.

- Preživeo je dva rata, žrtvovao se zbog porodice, radio neprestano i doživeo da strada u saobraćajki. Da li je to sudbina ili šta, ne znam, ali ne mogu da prihvatim da ga nema - dodao je Nikola.

(kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)