KOLIKO SE ČEKA NA GRANICI, ŠTA GLEDAJU NA CARINI: Evo šta na društvenim mrežama pišu građani koji su stigli u Grčku

J. S.

20. 05. 2021. u 09:30

POČETAK turističke sezone i otvaranje graničnog prelaza Evzoni između Grčke i Severne Makedonije usijao je društvene mreže, viber-grupe i druge internet zajednice.

КОЛИКО СЕ ЧЕКА НА ГРАНИЦИ, ШТА ГЛЕДАЈУ НА ЦАРИНИ: Ево шта на друштвеним мрежама пишу грађани који су стигли у Грчку

Foto D. Mitić

Razmenjuje se na hiljade poruka i informacija, a turisti iz Srbije najviše polažu na lična iskustva korisnika. Šta je potrebno od dokumentacije, kako se dobija PLF obrazac, koji su testovi validni i kako se dobija potvrda o preležanoj bolesti su najčešća pitanja i zamenila su ona standardna da li je gužva na Evzoniju ili koje mesto se preporučuje za odmor i da li se naplaćuju ležaljke na plaži.

Jedna od najvećih grupa na "Fejsbuku", Life from Grece, koja broji 110.000 članova i koja odnedavno informacije deli i na viber-grupi u kojoj je veliki broj ljudi, uglavnom iz Srbije, bukvalno iz sata u sat deli sa korisnicima najnovije informacije iz Grčke.

Korisnici jedni drugima izlaze u susret u smislu saveta kako najlakše pripremiti potrebnu dokumentaciju, a trenutno najviše negodovanja izaziva činjenica da je za decu stariju od pet godina potreban negativan PCR test.

- Prošli smo granicu na Promahonasu danas oko 13.20. Čekali smo skoro sat vremena, ali kad smo stigli na red samo su nam pogledali pasoše i saobraćajnu za auto i lupili pečat. Nisu gledali ni PLF, ni potvrde. Ja sam imala negativan PCR, a suprug potvrdu o vakcinaciji, ali to nisu ni pogledali - napisala je svoja iskustva jedna od korisnica.

Slična je situacija na još jednoj vrlo posećenoj stranici "GRČKA - grupa za turiste", koja takođe broji oko 60.000 pratilaca. Sva pitanja su se svela na pripremu dokumentacije, kao i na to koliko ljudi dnevno može ući u Grčku pošto je bilo spekulacija da je limitiran broj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)