LANSIRAN SIGNAL EURONEWS SRBIJA Brnabić: Dolazak ovako velikog brenda je još jedna potvrda da se Srbija menja

Novosti online

09. 05. 2021. u 21:30

Euronews Srbija počeo je danas da emituje signal preko Pay TV platformi, što je poslednja faza pre početka emitovanja programa te televizije krajem ovog meseca.

ЛАНСИРАН СИГНАЛ ЕУРОНЕWС СРБИЈА Брнабић: Долазак овако великог бренда је још једна потврда да се Србија мења

Euronews

Na svečanom događaju u Centru “Sava”, gde se i nalazi redakcija Euronews Srbija, govorili su generalni direktor Euronews-a Majkl Piters, premijerka Srbije Ana Brnabić, generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić i ambasador Francuske u Srbiji Žan Luis Falkoni.

Premijerka Srbije Ana Brnabić zahvalila se timu Euronews Srbija i generalnom direktoru Majklu Pitersu zbog toga što su doneli odluku da se pokrene Euronews Srbija, čime je, kako je rekla, pokazano ogromno poverenje, ali i vera u evropsku budućnost ove zemlje.

- Članstvo u EU je najvažniji spoljnopolitički cilj Srbije. Dolazak Euronews-a, vodećeg evropskog informativnog kanala je zaista odlična prilika da Srbiju predstavimo drugim evropskim zemljama - navela je Brnabić i istakla da je uverena da će Euronews Srbija približiti Srbiju i EU.

- Dolazak ovako velikog brenda je još jedna potvrda da se Srbija menja i da postaje dosta važnija na evropskoj poslovnoj mapi - rekla je premijerka Srbije i dodala da dolaskom Euronews-a "dobijamo još jedan veliki i kredibilan kanal".

- To za Srbiju znači više medijskog pluralizma, poštovanje najvših profesionalnih standarda, pre svega objektivnosti i nepristrasnosti, ali takođe manje senzacionalizma, a više proverenih, tačnih i potpunih informacija - poručila je Brnabić.

- Bićemo otvoreni za svaku kritiku - naglasila je i precizirala:  

- Kao predsednica Vlade Republike Srbije želim da kažem da ćemo uvek i u svakom trenutku biti otvoreni za svaku kritiku, svaku informaciju koja može da poboljša i unapredi naš rad i da je ono što ćemo ceniti više nego išta upravo ta objektivnost, nepristrasnost, kredibilna i proverena informacija u vreme kada je sve teže osloniti se na kredibilne i proverene informacije - poručila je premijerka.  

Kako je dodala, protiv lažnih vesti, poluinformacija, dezinformacija sa društvenih mreža "čini mi se moramo da se borimo i mi, ali i svaki profesionalni i kredibilni medij".

- I zbog toga sam i danas tako srećna što je Euronews u Srbiji. Euronews će takođe za Srbiju značiti zastupanje i širenje evropskih vrednosti u našoj zemlji i to je ono što će nama dodatno pomoći na našem, tako važnom evropskom putu. I kao rezultat svega ovoga, a onoga što je izuzetno važno verujem da će vaše prisustvo u Srbiji povući kvalitetije dijaloge u svakom smislu - i političkom i društvenom - rekla je Brnabić.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić poručio je da su slobodni i profesionalni mediji važni za sve koji žive u Srbiji.  

- To što je Euronews izabrao nas kao partnera u radu predstavlja veliku čast i veliku satisfakciju, a istovremeno i profesionalnu obavezu da i u ovom segmentu poslovanja budemo lideri u regionu - rekao je Lučić.

On je naveo da će Euronews Srbija biti prikazivan na svim Telekomovim platformama u Srbiji i regionu, ali i u svetu na Telekomovoj platformi za dijasporu.

- Kolegama iz Euronews Srbija želim sve najlepše, mnogo ekskluziva, mnogo dobrih intervjua koji će se pamtiti jer slobodni i profesionalni mediji jesu bitni za sve nas koji žive u Srbiji. Dobro došli u Srbiju - poručio je Lučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili