"PETROHEMIJA" NA PAUZI: Narednih mesec dana remont i modernizacija postrojenja

S. B.

23. 03. 2021. u 15:14

U HIP "Petrohemiji" narednih dana neće biti proizvodnje u fabrici "Etilen" i ostalim proizvodnim postrojenjima u Pančevu i Elemiru, koji će trajati narednih mesec dana.

ПЕТРОХЕМИЈА НА ПАУЗИ: Наредних месец дана ремонт и модернизација постројења

Foto Z. Jovanović

Tokom tog perioda planiran je remont i modernizacija postrojenja.


U kompaniji upozoravaju da se prilikom zaustavljanja fabrika može očekivati pojačana pojava plamena na baklji praćena bukom, koja predstavlja efekte bezbednog planskog zastoja procesa rada.

- Najznačajnije investicione aktivnosti biće usmerene na realizaciju projekta SCADA EES u okviru programa digitalne transformacije procesa - navodi se u saopštenju "Petrohemije". -Investicione aktivnosti biće sprovedene i u fabrici PENG, gde će biti obavljen generalni remont ekstrudera L-229. Pored investicionih aktivnosti u petrohemijskim fabrikama u Pančevu i Elemiru tokom zastoja biće realizovane i remontne aktivnosti na procesnoj opremi u ostalim pogonima. Sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u potpunosti su usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije, a sve u cilju bezbednosti i zaštite zdravlja zaposlenih, kao i zaštite radne i životne sredine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri