BRNABIĆ O PROBLEMU MALINARA: Država malo šta može da uradi za Pribojce

Tanjug

25. 02. 2021. u 18:34

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić obećala je danas da će sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem videti da što više pomogne malinarima iz Priboja koji su pre nekoliko godina dali 50.000 tona kupcu na veliko, a za to nisu dobili novac.

БРНАБИЋ О ПРОБЛЕМУ МАЛИНАРА: Држава мало шта може да уради за Прибојце

Foto: Printskrin

Brnabić je odgovarajući na molbu narodnog poslanika SP P-aJahje Fehratovića, koji je zamolio Vladu da pomogne malinarima kojih je 17, a kojima je to porodični posao, kazala da zna za taj problem, ali da država po tom pitanju malo može da učini, s obzirom da se radi o kupoprodajnom odnosu između dve strane.

Fehratović je kazao da su malinari pre nekoliko godina dali "izvesnom Babiću iz Arilja" 50 tona malina za šta nikada nisu dobili novac, kao i da su hteli sudskim putem da reše taj problem, ali nemaju novca za advokate i druge takse.

- Znam za taj problem, svestan je tog problema i ministar Nedimović i ono što je problem jeste što se radi o kupoprodajnom odnosu između dve strane i država malo šta može da učini. Tu moraju da se umešaju pravosudni organi. Obećavam da ću sa Nedimovićem pogledati ovo i videti koliko možemo da pomognemo tim ljudima - kazala je Brnabić u Skupštini na sednici u delu u kojem članovima Vlade poslanici postavljaju pitanja.

Premijerka je nadovezujući se na taj problem pozvala sve proizvođače prehrambenih namirnica da pogledaju šta su uradili pčelari u Srbiji i da uče iz njihovog primera.

Podsetila je da su se udružili i izgradili pogon za šta su od države, kada su predočili svoje planove Vladi, dobili finansijsku podršku.

Istakla je da je zahvaljujući tom pogonu cena meda skočila između 100 i 200 odsto.

- Taj med se donosi u pogon u Rači. Ima pčelara iz regiona koji pokazuju na to kao dobar primer. Ugledajte se na njih, nezavisite samo od veletrgovaca, dođite kod nas, pokušajte sami da plasirate svoje proizvode na tržište - apelovala je premijerka na proizvođače prehrambenih proizvoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet