GRAĐANIMA JEFTINIJI GAS I BOLJA USLUGA Održan prvi sastanak Radne grupe za reformu „Srbijagasa“

E.B.T.

25. 12. 2020. u 12:05

CILj plana reorganizacije “Srbijagasa“, koji je usvojila Vlada, je da naša zemlja dobije razvijen i profotabilan gasni sektor, ali i da se građanima obezbede bolji uslovi snabdevanja i jeftiniji gas.

ГРАЂАНИМА ЈЕФТИНИЈИ ГАС И БОЉА УСЛУГА Одржан први састанак Радне групе за реформу „Србијагаса“

Prozvani: "Srbijagas" / Foto D. Dozet

To je istakla državna sekretarka u Ministarstvu rudarska i energetike Jovanka Atanacković nakon današnjeg prvog sastanka Radne grupe resornog ministarstva i direktora ovog javnog preduzeća Dušana Bajatovića.  

- Svrha planiranih aktivnosti je da preduzeća koja se bave gasnom idnustrijom „Srbijagas“, „Transportgas“ i „Distribucijagas“, funkcionišu u skladu sa Zakonom o energetici i drugim propisima, da imaju licence i da rade taj posao kao delatnost od opšteg interesa što je najvažnije za građane – precizirala je Atanackovićeva. –To je obaveza i prema Energetskoj zajednici.  

Prema njenim rečima, poruka sa sastanka  je  da niko ne može tome da se protivi, niko ne može da spreči sprovođenje odluka Vlade i niko neće stati tome na put. Na sledeći satatanak, kako navodi, direktor „Srbijagasa“ i ostalih preduzeća iz sektora doći će sa svojim saradnicima i biće formirana radna grupa Vlade koja će pratiti realizaciju planiranih aktivnosti.

Pomoćnik ministarke energetike zadužen za naftu i gas Saša Stojanović objasnio je da je proces restrukturiranja veoma složen, i da sva težina realizacije u najvećoj meri leži na poslovodstvu i menadžmentu „Srbijagasa“. On je ocenio da nema mnogo neslaganja i da ni predstavnici tog javnog preduzeća nemaju negativnih kometara u odnosu na tačke plana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!