PODRŠKA PRIVREDI PODIŽE BDP: Nova izdvajanja za preduzeća u sledećoj godini

E.B.T.

17. 12. 2020. u 16:52

MINISTARSTVO privrede je za očuvanje likvidnosti i podsticanje zaposlenosti ove godine izdvojilo 160 milijardi dinara i time je oko 250 000 preduzeća dobilo podršku.

ПОДРШКА ПРИВРЕДИ ПОДИЖЕ БДП: Нова издвајања за предузећа у следећој години

Foto Ministarstvo privrede

Za sledeću godinu za ovu namenu i nove investicije opredeljeno je dosta novca i to će najviše uticati na porast BDP-a. Ovo je izjavila ministarka privrede Anđelka Atnanasković na onlajn konferenciji Privredne komore Srbije o poslovnim planovima za 2021. godinu.

- Za sledeću godinu je Ministarstvo u budžetu i za podršku privredi planiralo 17,6 milijardi dinara, a za podsticanje direktnih investicija više od 15 milijardi dinara - kazala je Atanaskovićeva. - Za podršku razvoju preduzetništva izdvojeno je 2,1 milijarda, dok je za nekoliko programa namenjenih preduzećima izdvojeno dve milijarde.

Sredstva su uglavnom namenjena, kako navodi, za nabavku opreme početnika u poslovanju, a ove godine je rešeno da se jedan deo novca usmeri na žensko i omladinsko preduzetnicštvo.

- U budžetu je planirano 1,6 milijardi za infrastrukturne projekte regionalnog razvoja - istakla je ministarka. - Unapređenje industrijskih i poslovnih zona do sada je davalo rezultate i angažovalo deo sredstava iz lokalne samouprave, što se takođe pozitivno odražava na rast BDP-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024