ATANASKOVIĆ O UNAPREĐENJU PRIVREDNE SARADNJE SA INDONEZIJOM: Velike mogućnosti za izvoz našeg prerađenog voća i povrća

E.B.T.

20. 11. 2020. u 15:25

АТАНАСКОВИЋ О УНАПРЕЂЕЊУ ПРИВРЕДНЕ САРАДЊЕ СА ИНДОНЕЗИЈОМ: Велике могућности за извоз нашег прерађеног воћа и поврћа

Foto Ministarstvo privrede

CILJ Srbije je da poveća izvoz u Indoneziju, a takve mogućnosti su velike, posebno kada je u pitanju naše prerađeno voće i povrće, istakla je danas ministarka privrede Anđelka Atanasković tokom razgovora sa ambasadorom Republike Indonezije Mohamedom Čandri Vidja Judhom o unapređenju privredne saradnje.

- Postoji značajan prostor za proširenje trgovinske saradnje i investicije dve zemlje – rekla je Atanasković.

– Velike su mogućnosti u izvozu našeg prerađenog voća i povrća, kao i za uvećanje prisustva naših kompanija na indonežanskom tržištu.  Tu je i šansa za otvaranje fabrike nameštaja od ratana u Srbiji.  Nadam se da ćemo već sledeće godine moći da čestitamo jedni drugima na uspešno sklopljenim poslovima.

Ambasador je ukazao da Indonezija želi da poveća investicije u Srbiju.  Podsetio je da ovde rade dve fabrike, u Kovinu i Inđiji. One su za ovu godinu, kako je naveo, planirale povećanje proizvodnih kapaciteta uz nova zapošljavanja, ali je to odloženo zbog pandemije. 

- Kroz saradnju sa Ministarstvom privrede uspeli smo da napravimo uspešne priče u Srbiji koje mogu poslužiti kao primer drugim investitorima iz Indonezije – istakao  je Čandri koji je predložio da se sledeće godine održi biznis forum u Beogradu uz učešće privrednika iz obe zemlje.

Ministarka i ambasador su razgovarali  i o proširenju saradnje u vojnoj industriji, kao i izvozu pšenice iz Srbije u Indoneziju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)