PRIPREMA SE PRODAJA "PETROHEMIJE": Ministaraka Anđelka Atanasković na odboru za privredu

S.B.

17. 11. 2020. u 11:58

ПРИПРЕМА СЕ ПРОДАЈА ПЕТРОХЕМИЈЕ: Министарака Анђелка Атанасковић на одбору за привреду

Foto Ministarstvo privrede

PRIVATIZACIJA "Petrohemije" mola bi da počne do kraja godine.

Ovo je juče najavila ministarka privrede Anđelka Atanasković govoreći na skupštinskom Odboru za privredu. To će biti i tema današnjeg sastanka ovog resora sa predstavnicima Naftne industrije Srbije.

- Aktivno smo krenuli sa privatizacijom, a prvo sa najvećom "Petrohemijom" - rekla je ministarka Atanasković. - Nadam se nekom povoljnom razvoju događaja i da to možda čak i do kraja godine pokrenemo, bar neke proceduralne dogovore i da u sledećoj godini završimo "Petrohemiju". Rešenje za pančevačku fabriku biće veliki plus za Ministarstvo privrede.

Ostalo je još 78 preduzeća koja čekaju prodaju. Ministarka je najavila da će i za njih biti objavljeni pozivi.

- Sve što budemo uspeli od tih 78 preduzeća da uradimo, trudićemo se da uradimo. Možda ću moći da iskoristim neke moje veze iz prošlog posla, pa da nešto uradim i po tom pitanju - rekla je ministarka. - Potrudiću se za vreme svog madnata da uradim najviše što mogu. To sam i predsedniku obećala, to stoji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Uroš

19.11.2020. 02:31

Jos 78 preduzeća i uspeli smo, onda nam ministarstvo privrede više neće ni trebati jer nevidljiva ruka tržišta sve rešava. Bravo, jedan problem manje.