EVO KOLIKO MILIONERA IMA U SRBIJI: Izašli zvanični podaci

S.B.

16. 10. 2020. u 16:00

ЕВО КОЛИКО МИЛИОНЕРА ИМА У СРБИЈИ: Изашли званични подаци

Foto: N. Fifić

PORESKA uprava Republike Srbije je prema obrađenim podacima, u zakonom predviđenom roku, primila ukupno 27.866 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2019. godinu.

Podsetimo, obavezu prijavljivanja godišnjeg poreza na dohodak imali su građani koji su u 2019. godini ostvarili dohodak veći od 2.729.304,00 dinara, odnosno veći od trostruke prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u Republici Srbiji u toj godini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku. Poreske prijave za godišnji porez na dohodak građana mogu se podnositi u papirnom i u elektronskom obliku. Preko portala Poreske uprave - ePorezi primljeno je 35% prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2019. godinu.

Od sto najvećih prijavljenih prihoda 68% pripada obveznicima sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd (85 lica su domaći državljani, a 15 su strani državljani).

Najčešća prijavljivana zanimanja su menadžer, direktor i inženjer, dok je 88% prijavljenih muškog pola.

Prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca poreskih prijava sa najvećim iskazanim prihodima kreću se u rasponu od oko 61 do oko 749 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)