IMOVINA JE TEMA ZA INTERNET: Podaci kompanije "ALEKSA" kažu da je najpopularniji državni sajt - RGZ

S. B.

26. 09. 2020. u 12:00

REKLO bi se da građane Srbije najviše zanima pitanje imovine i njenog statusa.

ИМОВИНА ЈЕ ТЕМА ЗА ИНТЕРНЕТ: Подаци компаније АЛЕКСА кажу да је најпопуларнији државни сајт - РГЗ

Foto Ilustracija V. N.

Od svih državnih institucija, prema podacima kompanije "Aleksa", svetskog statističkog alata za sve internet domene, najposećeniji je sajt Republičkog geodetskog zavoda. Na nedavnoj listi ove firme, koja meri popularnost internet prezentacija, RGZ je zauzeo 27. mesto u Srbiji, a prvo među zvaničnim državnim institucijama. Ubedljivo najposećenija stranica među građanima Srbije je, ipak, Google, a slede Youtube i Facebook.

ADVOKATI I NOTARI NA ZAČELjU

PRAĆENA je posećenost ukupno 67 javnih institucijna. Na samom začelju su Advokatska i Javnobeležnička komora. Neobično je da se posećenošću ne može pohvaliti ni Agencija za promociju izvoza i stranih ulaganja, koja je 59. u toj konkurenciji. U memoriji pretraživača retko se nađe i Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (56) kao i Agencija za energetsku efikasnost (55).

Posle vlasnika nepokretnosti, među kompjuterašima po brojnosti slede akademci. Univerzitet u Beogradu i njegovi fakulteti su drugi među zvaničnim institucijama, a 67. na ukupnoj listi popularnosti. Brojne nedoumice iz biznisa rešavaju se posetom prezentaciji Agencije za privredne registre. Ona je treća među državnim, a 77. na ukupnoj listi. Sledi Narodna banka Srbije, koja je 98.

Pitanje vremenske prognoze intrigira dovoljan broj posetilaca interneta, tako da je Hidormeteorološki zavod na 142. poziciji. 17 pozicija niže je ponovo Republički geodetski zavod, ali ovog puta sa platformom Geosrbija.

Broj onih zainteresovanih za put svoje pošiljke je nešto manje, jer je "Pošta Srbije" zauzela 169. mesto. Građani Srbije, zakazivanjem termina u državnim institucijama i rešavanjem administrativnih problema, sajt eUprave su smestili na 223. mesto. U ovoj stotini je još Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Na 352. mestu je Uprava za javne nabavke, Vlada je na 380, a Nacionalna služba za zapošljavanje na 407. Sudovi su 479. a Poreska uprava 482. Slede ministarstva odbrane, spoljnih poslova i trgovine. Ministastva uglavnom zauzimaju pozicije između 1.100. i 6.444.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KLIMATSKE PROMENE I OTAPANJE LEDNIKA: Kako spasti skijališta od nestanka