ĐILAS I ŠOLAK IZ INTERESA RUŠE "TELEKOM": Nacionalni operater odgovorio na napade Marinike Tepić, potpredsednice SSP

E. B. T.

25. 08. 2020. u 07:20

POSLOVNO-interesni lobi na čelu sa tajkunima Draganom Đilasom i Draganom Šolakom nastavlja brutalnu kampanju urušavanja domaće kompanije.

ЂИЛАС И ШОЛАК ИЗ ИНТЕРЕСА РУШЕ ТЕЛЕКОМ: Национални оператер одговорио на нападе Маринике Тепић, потпредседнице ССП

Foto promo

Cilj takvih napada je sprečavanje uspona "Telekoma Srbija" koji sada već, bez ikakve sumnje, utiče na sve lošije poslovne rezultate i sve veću zaduženost "Junajted grupe". Ovo je saopštio u ponedeljak nacionalni operator povodom tvrdnji koje je prethodno iznela potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić na konferenciji ispred zgrade "Telekoma", gde je pokazala ugovor između te kompanije i Wireless media. Tepićeva je pokazala navodni ugovor u kojem se, prema njenim tvrdnjama, vidi da je ta kompanija firmama Igora Žeželja uplatila 38 miliona evra.

Nacionalni operater ističe da nikada nije krio svoju poslovnu saradnju sa jednim od vodećih digitalnih sistema u regionu, na čelu sa Wireless media, koji ima vrhunsku ekspertizu i iskustvo u oblasti medija, telekomunikacija i internet poslovanja:

- Saradnja sa ovim digitalnim sistemom nam je značajno doprinela da na tržištu brzo odgovorimo konkurenciji u oblasti ponude televizijskih kanala, proizvodnje multimedijalnog sadržaja, kao i njegove digitalne promocije i distribucije. Nakon višegodišnjeg partnerstva možemo odgovorno da tvrdimo da ono ima pozitivan efekat kako na naš nastup na tržištu tako i na vrednost kompanije.

Opravdanost te saradnje su, kako se ističe, pored svih upravljačkih instanci "Telekoma", potvrdile i dve renomirane svetske revizorsko-konsultantske kuće.

- Bilo koje poređenje sa našom konkurencijom "Junajted grupom" pokazalo bi da smo sa neuporedivo manje finansijskih sredstava uloženih u razvoj medijskih sadržaja došli do toga da imamo lidersku poziciju na tržištu.

"Telekom Srbija" poručuje da su sva dokumenta i svi ugovori te kompanije dostupni svim nadležnim organima, uključujući i tužilaštvo.

- Ali, nije dostupno i našoj direktnoj konkurenciji i njihovom poslovno--interesnom lobiju, koji koristi sva sredstva da uništi našu kompaniju, uključujući i industrijsku špijunažu - ističe nacionalni operater.

WIRELESS MEDIA: CILj URUŠAVANjE UGLEDA

CILj napada na Wireless media i Mondo Inc je urušavanje ugleda i profesionalne reputacije tih kompanija i vlasnika, ocenjuje Wireless media reagujući na tvrdnje potpredsednice SSP, Marinike Tepić, koja je u ponedeljak pokazala ugovor između te firme i "Telekoma Srbija". Oni ističu da su na nezakonit način objavljeni elementi iz tog dokumenta koji sadrže poslovnu strategiju i tržišno osetljive informacije:

- Posebno je zabrinjavajuće i štetan paušalan i netačan način na koji se takav komercijalno i pravno složen posao kvalifikuje od strane nedobronamernih pojedinaca. Kao i svaki drugi ugovor koji smo zaključili i taj odražava fer i balansiran dogovor u korist obe ugovorne strane, što se jasno vidi iz njegovog sadržaja - poručuju iz Wireless media.

REAKCIJE

ANA BRNABIĆ: TUŽILAŠTVO DA REAGUJE NA LAŽI

PREMIJERKA Ana Brnabić pozvala je u ponedeljak tužilaštvo da reaguje na laži potpredsednice SSP Marinike Tepić, ističući da svaka izmišljena afera najdirektnije košta građane. Ona je podsetila da je "Telekom" u vlasništvu Srbije i građana kao akcionarsko društvo. Napadi Tepićeve, Dragana Đilasa i ostalih iz SSP i Ujedinjene opozicije na poslovanje nacionalnog operatera su, kako ističe, posledica njihove želje da unište tu firmu kako bi ponovo obezbedili konkurenciji da uspostavi monopol.

- Kompanija SBB je formirana u vreme prethodne vlasti i jačala je na grbači "Telekoma" - rekla je Brnabićeva gostujući na Pinku. - Možemo mi sada da se pravimo ludi, važi. Ali što sada tužilaštvo ne reaguje? Pa zato što su sve to legalizovali kada su bili na vlasti.

VLADIMIR ORLIĆ: TEPIĆEVA SAOPŠTILA "VELIKO NIŠTA"

ČLAN Predsedništva SNS, Vladimir Orlić, izjavio je da Marinika Tepić vodi besomučnu kampanju protiv "Telekoma" i da je, uprkos najavama da će izneti dokaze nad dokazima, ponovo saopštila jedno veliko ništa.

- Medijska lica tajkunko-lopovskog kartela bivšeg režima, Tepićeva i Dragan Đilas, trajno su angažovani na poslovima prljave kampanje i protiv države, narodne imovine i srpskih kompanija vode najbesmisleniju propagandu - ocenio je Orlić.

BILjANA POPOVIĆ IVKOVIĆ: VIŠE NE MOGU DA ISISAVAJU PROFIT

ČLAN Predsedništva SNS Biljana Popović Ivković kazala je da potpredsednica SSP, Marinika Tepić, svakodnevno iznosi neistine o "Telekomu", jer iz te kompanije Dragan Đilas više ne može da crpi profit, a s druge strane potrebno je uništiti konkurenciju SBB-a:

- U vreme dok je Đilas bio na vlasti njegova "Dajrekt medija" i druga njegova zavisna preduzeća kroz poslovanje sa "Telekomom" obrnula su oko 30 miliona evra. Đilas je ušao u politiku sa 70.000 evra, a izašao sa 25 miliona evra prijavljene imovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)