UPOZORENJE ZA GRAĐANE: Na Fejsbuku se pojavili profili ovih banaka - IZA SVEGA SE KRIJE PREVARA

E.B.T.

07. 08. 2020. u 15:15

NA društvenoj mreži "Fejsbuk" kreirane su lažne stranice "Komercijalne banke" i "Poštanske štedionice", čime su građani dovedeni u opasnost da budu preverani, a njihovi lični podaci zloupotreljeni.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ: На Фејсбуку се појавили профили ових банака - ИЗА СВЕГА СЕ КРИЈЕ ПРЕВАРА

Foto: Ž. Knežević

To su saopštile ove dve banke, apelujući na potrošače da budu oprezni i ne nasedaju na ove objave u kojima ih obmanjuju da će im biti poklonjena nekakva novčana sredstva. Ukoliko građani dobiju ovakve informacije ili ponude treba da kontaktiraju banku. Slačaj je prijavljen MUP-u i administraciji kompanije "Fejsbuk".

- Lažna stranica "Komercijalne banke" zloupotrebljava ime i logo Banke, a građane obmanjuje da će im pokloniti dvostruki iznos sredstava od iznosa koji imaju na računu u bilo kojoj banci - navodi se u današnjem saopštenju te banke.

U saopštenju se navodi da se Komercijalna banka ograđuje od ovakvog obmanjujućeg sadržaja koji se javno objavljuje i deli, i dodaje da ne može da preuzme odgovornost za eventualne posledice koje mogu biti prouzrokovane ovakvim delovanjem. Naglašavaju da postoji samo jedna zvanična stranica Komercijalne banke preko koje mogu da se dobiju sve aktuelne informacije www.facebook.com/kombank/.

Iz Banke mole građane da budu oprezni i ne nasedaju na ovakve pokušaje prevare jer lični podaci građana mogu biti zloupotrebljeni, i da Banku kontaktiraju u slučaju da prime bilo kakve slične informacije i ponude koje, kako se ističe, evidentno nemaju uporište u tržišnoj realnosti.

Juče je Banka Poštanska štedionica a.d. Beograd upozorila da je takođe na "Fejsbuku" postavljena lažna stranica te banke na kojoj se posetioci obaveštavaju o navodnoj akciji u kojoj im Poštanska štedionica "donira duplo para od iznosa na računu u bilo kojoj banci" i da je isto reč o prevari.

-Informacije i obaveštenja koja se objavljuju na ovoj lažnoj stranici ne predstavljaju zvaničan stav Banke. Banka Poštanska štedionica se ograđuje od ovakvog obmanjujućeg sadržaja koji se javno objavljuje i deli i ne može da preuzme odgovornost za eventualne posledice koje mogu biti prouzrokovane ovakvim delovanjem, navodi se u saopštenju.

U toj banci preciziraju da zvaničan profil Banke Poštanska štedionica na mreži Fejsbuk poseduje i Plavi bed koji predstavlja direktnu potvrdu kompanije da je stranica autentična i verodostojna. Banka Poštanska štedionica sve informacije za korisnike objavljuje isključivo preko zvaničnog sajta www.posted.co.rs. i zvaničnih kanala na društvenim mrežama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DAVOS 2024: Ciljevi održivog razvoja kao put ka boljem svetu za sve