Srbija 30. od 50 zemalja: Prvi Globalni izveštaj Nacionalnog konsalting indeksa

V. C. S.

07. 07. 2020. u 12:43

STANJE u industriji poslovnog konsaltinga u Srbiji nisko je ocenjeno u prvom Globalnom izveštaju Nacionalnog konsalting indeksa. Srbija je, naime, rangirana kao trideseta od 50 zemalja članica Međunarodnog veća instituta za poslovni konsalting. Nedavno objavljen, Globalni izveštaj ima cilj da identifikuje stanje u sektoru konsaltinga na nivou pojedinačnih država.

Србија 30. од 50 земаља: Први Глобални извештај Националног консалтинг индекса

Foto: N. Skenderija

Prema rečima predsednice UO Udruženja poslovnog konsaltinga Srbije Aleksandre Hristov, izveštaj jasno pokazuje u kojim oblastima ima najviše prostora za napredak i za društvo i za ovu specifičnu profesiju.

 

Nacionalni konsalting indeks za Srbiju iznosi 0,0211, i izveden je iz pet faktora: indeksa kulturnog individualizma, indeksa ekonomske slobode, razvoja e-uprave, globalnog indeksa kreativnosti i indeksa percepcije korupcije. Na skali od 0 do 100 za indeks kulturnog individualizma, naša zemlja je ocenjena sa 25, a po indeksu ekonomske slobode je na 35. mestu na evropskoj listi fondacije Heritidž i poslovnog dnevnika „Vol strit žurnal“. Srbija ima ocenu 66 i spada u umereno slobodne ekonomije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)