Kineskim kolosekom do Mađarske: Brza pruga Beograd - Budimpešta simbol čeličnog prijateljstva Srbije i Kine

J. Subin

10. 06. 2020. u 20:47

BRZA pruga Beograd - Budimpešta najveći je projekat u jugoistočnoj Evropi i simbol čeličnog prijateljstva Srbije i Kine. Ona je deo dobrih odnosa između dve države, ali i srpskog i kineskog naroda. Reč je o projektu od izuzetnog značaja i za Srbiju i za NR Kinu, o čemu svedoči i podrška koju u realizaciji pružaju dvojica predsednika.

Кинеским колосеком до Мађарске: Брза пруга Београд - Будимпешта симбол челичног пријатељства Србије и Кине

Foto: Tanjug

Ovo je izjavila ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, na sastanku sa generalnim direktorom kineske kompanije "Čajna rejlvej internešnal kompani" Hu Sjaojung. Kako je rekla, odnosi između ove dve države su najbolji mogući ikada i takvi treba da ostanu.

- Ne samo da je u pitanju najveći projekat u jugoistočnoj Evropi, koji je i deo železničkog Koridora 10, već je i deo globalne incijative "Pojas i put", na šta smo posebno ponosni - istakla je Mihajlovićeva. - Ministarstvo uspešno sprovodi sve infrastrukturne projekte, uključujući i one koje realizuje sa kineskim kompanijama.

Ministarka Mihajlović je izvođaču radova poručila da očekuje da svi poslovi budu izvedeni u ugovorenom roku, kvalitetu i utvrđenoj dinamici. Konzorcijum kineskih kompanija izvodi radove na deonici Beograd Centar - Stara Pazova, u dužini od 34,5 kilometara. Vrednost radova je 350,1 milion dolara.

Foto: Tanjug

Tekst potpisa
ZAHVALNI

DIREKTOR "Čajna rejlvej internešnal kompani" Hu Sjaojung zahvalio se ministarki Mihajlović na podršci i posvećenosti, koju ulažu u realizaciju projekta. Kako je rekao, učiniće sve da se radovi završe u skladu sa ugovorenim obavezama, kvalitetom i planovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri