Sve na jedan klik – Naši stručnjaci napravili inovativni „digitalni novčanik“!

Promo

01. 02. 2022. u 12:00

TIM iz Niša kroz startap akcelerator Univerzum, koji su pokrenuli kompanija Mozzart i Univerzitet u Beogradu, nastavlja da razvija sjajne ideje.

Све на један клик – Наши стручњаци направили иновативни „дигитални новчаник“!

Foto: Promo

Startap Klik razvija novu inovativnu platformu koja će korisnicima omogućiti da na jednom mestu dobiju sve što im je potrebno, isprate istoriju svojih transakcija, a sam status plaćanja je potpuno transparentan.

Ideja za ovaj „digitalni novčanik“ na telefonu javila se u Kini, a realizovana je u Nišu! Naime, tvorac aplikacije Stefan Đoković je plan za pokretanja ovog startapa napravio još dok je radio na Dalekom istoku, a po povratku u Srbiju okupio je tim i počeo da razvija ovu platformu.

- Ideja je došla iz potrebe da doprinesemo rešenju problema sa kojim se naše društvo svakodnevno susreće. Od velikog značaja je bio moj boravak u Kini. Možemo popularno da kažemo da su se “kockice sklopile” i da je tog momenta KLIK rođen. Naša vizija je da kroz KLIK super aplikaciju olakšamo ljudima navike, da podignemo svest o značaju finansijske slobode i da približimo sve prednosti digitalizacije celokupnom društvu - objašnjava Đoković.

Koncept ovog startapa, kao i rešenje, prepoznali su mnogi - ClimAccelerator, WB Digital Summit, Seavus Accelerator, poslovni anđeli... Ali i startap akcelerator Univerzum, koji su zajedno pokrenuli kompanija Mozzart i Univerzitet u Beogradu.

Naručivanje hrane, slanje novca preko četa, onlajn kupovina, poručivanje taksija i još mnogo toga biće moguće preko samo jedne aplikacije!

- Svaki vid mentorske i finansijke podrške je od velikog značaja za dalji razvoj našeg startapa. Biti prepoznat od strane stručnjaka iz programa kao što je startap akcelerator Univerzum zaista daje vetar u leđa. Verujemo da ćemo kroz intenzivan program podrške i procese učenja i povezivanja sa drugim timovima, opravdati poverenje i priliku koja nam je data - kaže CEO Klika.

Naš sagovornik objašnjava da će ova aplikacija pokrenuti novi talas inovacija, sa rešenjima koja do sada nisu postojala.

- Potrošači imaju sve manje strpljenja za nepraktične opcije plaćanja i traže bezbedan način za kupovinu, sa brzom isporukom i opcijom vraćanja robe i novca, očekujući visok nivo korisničkog iskustva u svakom trenutku. Oni imaju rastuću potrebu da kontrolišu svoju potrošnju onlajn, da osiguraju privatnost i kupuju sa poverenjem. Trgovci su pod pritiskom da odgovore potrebama, ali za većinu je teško da idu u korak sa vremenom zbog nedostatka sredstava ili stručnosti za ovu digitalnu transformaciju. Kao rešenje, KLIK korisnicima stavlja na raspolaganje bezbednu platformu, onlajn prodavnice integrisane u aplikaciji, jednostavan sistem plaćanja i različite sadržaje koje zadovoljavaju sve njihove potrebe. Ove jedinstvene funkcionalnosti će učiniti KLIK nezamenljivom karikom u životu korisnika - dodaje Đoković.

Klik će kompanijama omogućiti da naprave mini-izloge koristeći njihove plaginove, da predstave svoje proizvode i usluge korisnicima aplikacije, i na taj način budu lako dostupni svima.

- Verujemo da ćemo upornošću i strastvenošću uspeti da doprinesemo zajednici i na regionalnom i globalnom nivou. Ovakvo rešenje za vreme epidemije korona virusa posebno znači, jer nema nikakvog zastoja u funkcionisanju svakodnevnih potreba korisnika. Naše rešenje bitno smanjuje troškove pravnih lica u procesu digitalizacije, dok sa druge strane fizičkim licima daje mogućnost da na jednom mestu završavaju sve svoje svakodnevne potrebe, bez brige o privatnosti podataka - zaključuje tvorac aplikacije Klik Stefan Đoković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)