Da li je bolji posao promena koja vam je potrebna?

Promo

22. 11. 2021. u 10:00

DA li znate da jedna osoba prosečno promeni posao 12 puta u toku svoje karijere? Dosta toga se promenilo u odnosu na vreme kada su naši roditelji započinjali karijere, kada se u penziju išlo iz iste kompanije u kojoj se započinjalo.

Да ли је бољи посао промена која вам је потребна?

Foto: shutterstock.com.

Ovakvu vrstu "lojalnosti" milenijalci ne smatraju dobrom. Oni se, za razliku od roditelja, mnogo lakše opredeljuju za promenu, i to ne samo poslodavca, nego kompletnog zanimanja. Prema nekim istraživanjima, 75% njih smatra da je promena posla na svakih nekoliko godina korisna za njih. Pored milenijalaca, sve više i druge, radno sposobne populacije se opredeljuje za promenu, a razlozi za to su brojni.

Jedan od razloga je jer ne smatraju da su poslodavci takođe lojalni svojim zaposlenima, u situacijama kada su spremni da olako otpuste svoje radnike, koji su u istim kompanijama čak i po više decenija, usled privatizacije ili smanjenja obima posla. Takođe, ovome možemo pridodati i činjenicu da veliki broj poslodavaca svoje zaposlene može smatrati lako zamenljivima, te ne osećaju potrebu da zadrže radnika.

Foto: shutterstock.com.

Značajan razlog za promenu svakako jeste i veća novčana naknada, koju prelazak na novu poziciju može da donese. Rad u jednoj kompaniji uglavnom i donosi povremena povećanja plate, ali ta povećanja ne moraju biti značajnija, ni kompetitivna u odnosu na platu koja se može ugovoriti prelaskom u novu kompaniju.

Ovaj trend drastično je povećan u toku pandemije korona virusa, tokom koje su se radne navike promenile, pa je sada mogućnost rada od kuće jedan od značajnih uslova za novi posao, ali i postojanje balansa između posla i privatnog života.

Kao što je navedeno, sve više ljudi se, pored promene same kompanije, opredeljuje i za promenu zanimanja.

Mi vam možemo predložiti industriju koja odoleva ekonomskim krizama i pandemijama, koja ulaže u svoje zaposlene, omogućava im mnoge benefite, ali nudi i kompetitivnu zaradu.

Uz to, na tržištu rada u Srbiji, ali i van nje, postoji velika potražnja za ovim zanimanjima, što garantuje lak pronalazak posla.

Foto: shutterstock.com.

Reč je, možda pretpostavljate, o IT industriji. Ukoliko smatrate da imate sklonosti za bavljenjem ovim poslom, ali se brinete jer nemate nikakva tehnička predznanja, nemojte da vas to obeshrabri, jer su mogućnosti za sticanjem znanja u današnje vreme raznovrsne. Od fakulteta i viših škola, ali i do intenzivnih škola programiranja i onlajn obuka, pregršt je načina da ovladate ovim modernim i plaćenim zanatom. Takođe, pored inženjerskih poslova, brojne su pozicije koje nisu vezane za programiranje - dizajn, digitalni marketing, menadžment i mnoge druge.

Uvek imajte na umu da je život kratak da biste se bavili poslom koji vas ne ispunjava, pa je pronalazak pravog zanimanja ključan.

Sada možete da postanete kvalifikovani za karijeru koju odavno želite, a Cubes IT School je tu da vas podrži, nudeći vam jedinstvenu priliku da danima Crnog petka - od 25. do 29. novembra, uštedite do 800 evra na onlajn kurseve programiranja i obezbedite sebi sigurnu budućnost.

Vreme je za novo poglavlje!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)