VLADA DONELA ODLUKU: Odobreno još novca za kuće na selu

B.Ca.

27. 10. 2021. u 17:54

VLADA Srbije je na današnjoj sednici odobrila dodatna sredstava za kupovinu kuća na selu. Biće dodeljeno još 73 miliona dinara mladima za krov nad glavom, preko prethodno odobrenih pola milijarde.

ВЛАДА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Одобрено још новца за куће на селу

Foto O. Radošević

Interesovanje za javni konkurs Ministarstva za brigu o selu, za dodelu bespovratnih sredstava mladima za kupovinu kuća na selu, bilo je izuzetno veliko od kada je raspisan 28. juna. Od tada je stiglo više od 700 prijava, oko 200 kuća već kupljeno a u toku je procedura o dodeli novca ѕa kupovinu još toliko seoskih kuća. Zbog tolikog interesovanja, usvojena je izmenjena Uredba o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na terirtoriji Srbije za 2021. godinu.

Za realizaciju ovog programa Vlada je opredelila ukupno 573 miliona dinara. Prema prvobitnom Programu bilo je namenjeno pola milijarde, a mladi do 45 godina, bilo bračni parovi ili u vanbračnoj zajednici, kao i soamostalni poljpoprivrednici mogu do 1. novembra da konkuripšu za najviše 1,2 miliona dinara za kupovinu kuće koju su već pronašli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)