Dokumentacija za dobijanje kredite u Sberbank od sada preko eUprave

Promo

15. 07. 2021. u 11:00

Nastavljajući sa daljom digitalizacijom svojih usluga, Sberbank Srbija je omogućila svim građanima da svoje lične podatke i dokumentaciju, neophodne za dobijanje kredita, od sada dostavljaju Banci u digitalnoj formi i to preko portala eUprava.

Документација за добијање кредите у Сбербанк од сада преко еУправе

Foto: Promo

U pitanju je potpuno nova mogućnosti na našem tržištu, koja nosi naziv „Moji podaci za banku“ i koja je građanima dostupna upravo na portalu eUprave.

Učešće u ovom projektu za Sberbank je bila prilika da se proizvodi Banke učine još dostupnijim građanima, kao i da im se omogući da od sada, mnogo jednostavnije, brže i uz veći nivo ličnog komfora, podnesu zahteve za dobijanje i koriste povoljne kredite Sberbank.

- Ovo je izuzetno značajan projekat na prvom mestu za građane, a zatim i za čitav bankarski sektor i državne službe. Projekat „Moji podaci za banku“ će doprineti bržoj digitalizaciji našeg društva, promeni i unapređenju korisničkog iskustva. To znači da građani od sada više neće morati fizički da donose različite potvrde, izvode i dokumentaciju u neku od naših ekspozitura, već sve to mogu da urade mnogo jednostavnije, odnosno putem portala eUprava – istakao je Vladimir Bošković, član Izvršnog odbora Sberbank Srbija.

Foto: Promo

 

Po njegovim rečima, usluga „Moji podaci za banku“ je dostupna svim građanima koji imaju svoj nalog na portalu eUprava, kao i svoj elektronski ID (svoje lične parametre za dvofaktorsku identifikaciju – 2FA) uz koje već danas mogu da pristupe svojim podacima na portalu eUprava i da ih uz najviše nivoe bezbednosti proslede banci.

- Usluga „Moji podaci za banku“ je početak velikog digitalnog procesa, posvećenog boljem povezivanju države sa privredom. Siguran sam da je ovo samo početak i da ćemo u periodu koji sledi svi zajedno nastaviti sa unapređenjima ove usluge, ali i razvojem potpuno novih i inovativnih digitalnih servisa. Za korišćenje usluge „Moji podaci za banku“ potrebno je da građani, osim naloga na portalu eUprava, imaju i svoj elektronski ID. Te parametre je danas moguće dobiti samo u državnim organima u oko 150 gradova i opština. Upravo zbog toga, Sberbank će veoma brzo omogućiti ne samo svojim klijentima, već i svim građanima Srbije da svoj elektronski ID potpuno besplatno dobiju i u našim ekspoziturama. Na taj način, Sberbank će pružiti dodatni doprinos u procesu kreiranja digitalnog identiteta građana Srbije, a što će značajno unaprediti poslovanje u našoj zemlji i kreirati nove digitalne procese – istakao je Bošković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)