SMEĆE VRATILA VLASNIKU POŠTOM: Nesvakidašnja kazna za zagađivače

B. Ca.

16. 06. 2021. u 14:28

EKOLOŠKI nemar na Kopaoniku, potsetio je na slučaj o kom su Novosti pisale. Dok je putovala ka svojoj vikendici na Fruškoj Gori, Ana Pejić iz Rume je nasred puta zatekla kesu razbacanog smeća izašla je iz auta i uradila nešto neočekivano.

СМЕЋЕ ВРАТИЛА ВЛАСНИКУ ПОШТОМ: Несвакидашња казна за загађиваче

Foto: GO Zvezdara

"Prekopala" je razbacano đubre i među otpacima pronašla i račun za struju vlasnika. Smeće je pokupila, uredno spakovala u kutiju, napisala adresu sa računa i poslala ga vlasnici - gospođi iz Vrdnika.

Slika i prateći tekst da joj nimalo nije žao 250 dinara za poštarinu prokrstarili su tada društvenim mrežama, a Ana je dobila mnogo podrške. Gospođi je napisala i pismo. Jedino joj je bilo žao što je ostala uskraćena da vidi izraz lica i reakciju u trenutku kada otvara paket u kome je đubre. Ovim gestom očitala je lekciju bar jednom nesavesnom građaninu. bar jednom od njih, kojima nije teško da putuju kroz predivnu šumu, gotovo netaknutui prirodu i da u njoj ostavi džak sa otpacima.

Kako nam je sagovornica tada ispričala, ideju je dobila tpokom boravka u Irskoj, gde je videla kako se tamo kažnjava za bacanje smeća gde mu nije mesto. Irci imaju pravilo da đubre vrate vlasniku, sa uplatnicom za kaznu od 400 evra, a sutradan u lokalnim novinama objave informaciju šta je uradio i stave njegovu fotografiju iz lične karte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri