BILA JE U ČETVRTOM MESECU TRUDNOĆE: Čir na želucu je bio fatalan, oglasila se bolnica u Požarevcu nakon smrti trudnice

D.N.

10. 04. 2021. u 11:50

U Opštoj bolnici u Požarevcu u petak uveče preminula je trudnica I.M. (32) iz Kostolca, dovežena u bolnicu oko 19.10, u veoma teškom opštem stanju.

БИЛА ЈЕ У ЧЕТВРТОМ МЕСЕЦУ ТРУДНОЋЕ: Чир на желуцу је био фаталан, огласила се болница у Пожаревцу након смрти труднице

FOTO: D. Novković

Prema rečima Danka Nikolića, direktora bolnice, kod nje su d tegoba dominirali bolovi u donjem delu stomaka, leđima, jak kašalj i bol u grudima.

- Pacijentkinja je bila u četvrtom mesecu trudnoće, šeste po redu, jer je ona majka petoro dece. Već na prijemu je bila u polusvesnom stanju, pritisak joj je bio nemerljivo nizak, i vitalno ugrožena. Po hitnom postupku pregledana je od strane ginekologa, kardiologa, radiologa i hirurga – rekao je Nikolić. Nakon ultrazvučnih pregleda srca i abdomena, pacijentkinja je podvrgnuta hitnoj hirurškoj intervenciji prilikom koje je ustanovljeno unutrašnje krvarenje usled pucanja ulkusa -čira na želucu.

- Ekipa lekara učinila je sve da spasi život pacijentkinje, ali je ona nažalost preminula ubrzo po okončanju operacije, u petak uveče, u 22.35 sati – rekao je direktor.

On je naveo da su laboratorijske analize, između ostalog, pokazale enormno nizak nivo hemoglobina koji je bio 12, a referentna vrednost je iznad 120. Nivo eritrocita - crvenih krvnih zrnaca, bio je 30 puta niži od graničnih vrednosti. Sve to ukazuje na veliki gubitak krvi pre intervencije lekara. Odmah na prijemu pacijentkinji je urađen antigenski tekst koji je potvrdio da je pozitivna na koronavirus. Ustanovljeno je da je njen suprug u izolaciji zbog kovida 19. Prema rečima direktora Nikolića, nije moguće tvrditi da je smrtni ishod ove trudnice povezan za koronavirusom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN REZERVATA BIOSFERE: Čuvari prirode i biološke raznovrsnosti