SPREČITE NASILJE NAD ŽENAMA: Savez samostalnih sindikata i 8. marta poziva na ravnopravnost žena

J.Ž.S.

08. 03. 2021. u 18:15

СПРЕЧИТЕ НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА: Савез самосталних синдиката и 8. марта позива на равноправност жена

FOTO: Depositphotos

REZULTAT dugogodišnje borbe za prava i jednakost žena mora biti stvaranje humanog i pravednog društva koje će se izboriti za ravnopravnost polova i strogo kažnjavati svaki vid nasilja i diskriminacije, kažu u Savezu samostalnih sindikata Srbije.

- Sprečavanje nasilja i uznemiravanja žena na poslu, kod kuće i njihova zaštita jeste prioritet i odgovornost celokupnog društva. Zaštita osnovnih prava i ljudskog dostojanstva jeste i naša uloga - ističu u SSSS.

Oni pozivaju sve aktere društva na odgovorno ponašanje i stalnu borbu za poboljšanje položaja žena i svih građana Srbije. - Mi verujemo da je život bez nasilja osnovno ljudsko pravo i, u skladu sa tim, dajemo svoj doprinos kroz obezbeđenje pravne, psihološke i socijalne pomoći i podrške ženama.

Naš zadatak jeste prevencija svih tipova nasilja nad ženama, promocija njihovih prava na individualnom, pravnom i institucionalnom nivou, pružanje pravne pomoći i psihološko osnaživanježena da izađu iz situacije nasilja. U tom cilju SSSS traži da se u što kraćem roku ratifikuje Konvencija broj 190 Međunarodne organizacije rada o ukidanju nasilja i uznemiravanja u svetu rada.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)