"SRBIJA NE MOŽE DA IZVOZI KINESKE VAKCINE": Vučić - Svi su zainteresovani, ali Kinezi donose tu odluku

Tanjug

06. 03. 2021. u 11:22

СРБИЈА НЕ МОЖЕ ДА ИЗВОЗИ КИНЕСКЕ ВАКЦИНЕ: Вучић - Сви су заинтересовани, али Кинези доносе ту одлуку

Aleksandar Vučić

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da su svi zainteresovani za kinesku vakcinu, ali da Srbija ne može da ih izvozi.

Vučić je, na konferenciji sa ambasadorkom Kine Čen Bo, na pitanje u kojoj meri može da posreduje ili pomogne zemljama u regionu u nabavci vakcine, rekao da Kinezi donose odluku gde se izvoze vakcine.

- Svi su zainteresovani, ali mi ne možemo da ih izvozimo. Možemo samo kod nas da ih koristimo - objasnio je on dodajući da koliko zna postoji dogovor za isporuke i u druge zemlje regiona, kao što su Crna Gora i Severna Makedonija.

- Beskrajno sam zahvalan Kini jer ono što smo videli jeste da je reč o bezbednoj i veoma pouzdanoj vakcini, koja nešto kasnije razvija antitela, ali bez ikakvog ugrožavanja zdravlja ljudi. Pravljena je kao prava vakcina čija antitela traju duže. Mnogo života smo spasili tom vakcinom i da je nismo imali imali bi desetine hiljada više obolelih - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Ivana

06.03.2021. 17:42

Srbija želi da pomogne svim državama u regionu, hvala našem predsedniku što na sve načine pokušava da našu državu razvija. Srbija je na pravom putu razvoja.Srbija će nabaviti druge vakcine za sve građane u regionu.