POTPUNO OPORAVLJEN: Vladika Lavrentije izašao iz kliničkog centra

V.Mitrić

21. 02. 2021. u 11:55

EPISKOP šabački Lavrentije i administrator valjevske eparhije SPC, napustio je, u subotu, Klinički centar Srbije, gde je bio zbrinut nekoliko dana zbog upalnih procesa u ustima, koji su eskalirali.

ПОТПУНО ОПОРАВЉЕН: Владика Лаврентије изашао из клиничког центра

Foto: V. Mitrić

Vladika je, kako kažu u Eparhiji šabačkoj, potpuno oporavljen, dobro se oseća u svakom pogledu i vratio se obavezama u obe eparhije. Zbog zdravstvenih problema, ovaj najstariji arhijerej nije bio u mogućnosti da predsedava Izbornim saborom SPC na kom je izabran 46 srpski patrijarh -dosadašnji mitropoliti zagrebačko- ljubljanski Porfirije.

 - Vladika je, svim srcem, prozdravio izbor mitropolita Porfirije za novog srpskog patrijarha, smatrajući da je, u doslovnom smislu, u svemu dostojan za taj visoki duhovni položaj - kažu u Eparhiji šabačkoj.

Foto: V. Mitrić

 

 Episkop Lavrentije je, na Savindan, napunio 86 godina. Iza njega su 54 godine episkopskog staža, po čemu mu nema ravna u pravoslavnom, ali i hrišćanskom svetu. Predsedavao je Izbornim saborom  SPC kada je izabran predhodni patrijar, Irinej Gavrilović, radovao se  da će da predsedava i pri izboru  novog poglavara SPC, ali su ga u tome sprečili zdravstveni problemi.

Vladika je, od prekjuče, u svom domu u Duhovnom i kulturnom centru u Kasarskim livadama, kod Šapca. Uspešno se čuva od korona virusa. Primio je obe doze vakcine i, što se opakog virusa tiče, nema problema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima