KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Pravednija raspodela pomoći

Tanjug

09. 02. 2021. u 12:14

U SRBIJI više stotina hiljada građana koristi prava i usluge iz oblasti socijalne zaštite, kaže ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i dodaje da će Predlog zakona o socijalnoj karti sada omogućiti pravedniju raspodelu pomoći.

КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ: Праведнија расподела помоћи

Foto: Tanjug

Kisić Tepavčević je obrazlažući predloženi zakon u parlamentu rekla da se socijalna pomoć koristi po različitim osnovama i da postoji 25 različitih prava iz boračko-invalidske zaštite.

Ona je istakla da je iz budžeta za ovu godinu opredeljeno 106 mliijardi dinara, što je, kako kaže, ipak ograničen novac koji se raspoređuje na mnogo korisnika, pa se samim tim mora voditi računa o prioritetima.

 - Da bismo mogli da vodimo adekvatnu socijalnu politiku uslov je da raspolažemo podacima o socijalno-ekonomskom status pojedinca i tome služe socijalne karte - , rekla je Kisić Tepavčević u Skupštini Srbije.

Ona je dodala da se podaci o korišćenju prava iz oblasti socijalne zaštite nalaze u različitim ministarstvima i organima javne uprave i da nisu međusobno povezani, a da će se sada uspostavljanjem registra objediniti podaci i voditi centralna evidencija u elektronskom obliku.

Kisić Tepavčević je objasnila da to neće biti registar svih građana, već će, kako kaže, obuhvatiti one osobe koje su već korisnici usluga socijalne zaštite ili su predali zahtev i bili odbijeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!