U IGRI NA HUMANOST SVI POBEĐUJU - Mozzart donirao oko milion evra tokom krize

Promo

01. 01. 2021. u 15:00

GODINA za nama potvrdila je ko su pravi filantropi među domaćim kompanijama, a regionalni lider u oblasti igara na sreću tokom cele 2020. pomagao državi i zdravstvenom sistemu u borbi protiv korona virusa. Ujedno su nastavljene sve redovne humanitarne akcije.

У ИГРИ НА ХУМАНОСТ СВИ ПОБЕЂУЈУ - Моззарт донирао око милион евра током кризе

Foto: Promo

U vremenu potpune neizvesnosti, posebno je bilo važno donositi prave odluke. Mozzartova je glasila: igra na humanost se nastavlja!

Čak iako ceo sport stane, a gubici kompanije su i do 95 odsto... U godini krize izvesn o je bilo samo da će lider u priređivanju igara na sreću nastaviti da pomera granice u društvenoj odgovornosti. Ukupno je u 2020. donirano oko milion evra, a filantropske dresove oblačili su i sami zaposleni, jer je za borbu protiv korona virusa bio potreban timski rad.

Ni tokom vanrednogstanja, najvažniji meč nije prekinut – onaj na polju solidarnosti , koja je dobila potpuno novo značenje ako se posmatra iz ugla Mozzartove kontinuirane podrške zdravstvenom sistemu i ugroženima od prvog dana epidemije.

Foto: Promo

 

Novčane donacije u bolnicama širom zemlje, deset respiratora, 20 kreveta za intenzivnu negu i druga najsavremenija oprema, tehnički uređaji za bolničke sobe, 75 tona voća za zdravstvene radnike i pacijente… Zatim pomoć Sigurnim kućama, paketi za sugrađane starije od 65 godina koji nisu smeli da napuštaju domove...

Više od 300 zaposleniih Mozzarta prijavilo se da volontira tokom vanrednog stanja. Programeri su za tri dana napravili veb-servis koji brzo i lako povezuje volontere i one kojima je pomoć neophodna, vozači su prevozili osnovne životne namirnice i opremu za medicinske centre, magacioneri su pomagali u pakovanju, a dosta operatera angažovano je u dopremanju pomoći penzionerima do kućnog praga.

Zaposleni su učestvovali i u akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je organizovana sa Institutom za transfuziju iz Beograda, kao i u prikupljanju sredstava za onkološke pacijente u sklopu “Run and walkforBelHospice”.

Foto: Promo

 

Za sve učinjeno tokom pandemije korona virusa kompanija je dobila i priznanje od Ministarstva odbrane. Sve ovo smo postigli timskim radom, jer samo ujedinjeni možemo da se izborimo sa ovom teškom situacijom – naglasio je Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Ujedno su nastavljene sve redovne aktivnosti kompanije, poput akcije „Stop nasilju nad ženama“ koju je podržalo više od 650 sportista, a Mozzart i dnevni list „Danas“ su ceo mart podizali svest o ovom problemu u okviru kampanje „Nije samo 8. mart dan žena“. Kroz“Humanitarni tiket u podne” prikupljeno je više od 3 miliona dinara za pomoć ustanovama, a najviše za lečenje dece.

Decembar je proglašen mesecom humanosti tako da je ulog od 10.000 dinara koji ova kompanija svakoga dana daje poznatim ličnostima za tipovanje  bio ujedno je i zagarantovani dobitak.

Foto: Promo

 

Tokom pandemije otvorena su i tri nova igrališta u okviru akcije “100 terena za jednu igru” – dva u Beogradu i jedan u Kruševcu. Kompanija je izgradila i dečije igralište u porti crkve u Vrčinu. 

Izdvojila se i akcija "Novi dresovi za nove šampione" usmerena na pomoć lokalnim klubovima koji nisu u mogućnosti da se sami finansiraju, novu opremu samo u prošloj godini dobilo je 1.000 sportista iz oko 40 klubova.Podržan je i sjajan projekat “Besplatna škola fudbala”, koji omogućio brojnoj deci da treniraju bez novčane nadoknade.

Mozzart je tokom cele godine pomagao i brojne druge ustanove, organizacije, fondacije, a Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “Dr Slavoljub Bakalović” u Vršcu donirao je teretanu na otvorenom.

Podrška kulturi je bila potrebnija nego ikad, a kroz plemeniti listić je uručena pomoć Kolarcu, za kupovinu tehničke opreme sa kojom će moći da strimuju koncerte.

U saradnji sa CEBEF-om, organizovana je akcija “Igraj u Mozzartu, gledaj FESR i pomozi deci”, a Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu doniran je električni klavir. Ovaj instrument stigao je i u dom sedmogodišnjeg kompozitora Andreja Stojanovića, a još šestoro mladih talenata dobilo je pomoć od ove kompanije u 2020, u sklopu podrške na putu ka daljem usavršavanju.

Foto: Promo

 

I na polju ekologije je ova kompanija bila aktivna kao i do sad, pa je organizovana akcija čiščenja Bloka 45 i naselja Vojvode Vlahović, a u 2021. će se još jače raditi na velikim eko-projektima. Kao i nasvimostalim, jer ništa ne može da zaustavi Mozzart u igri na humanost.

U jednoj od najtežih godina, pokazalo se da odluka o humanitarnom radu nema veze sa dobicima.

ZAPOSLENI SU MOZZARTOV DžEK-POT

Glavna snaga ove kompanije su upravo njeni zaposleni, koji su uspeli da iznesu veliki teret u kriznim situacijama, a nisu morali da brinu za svoje radno mesto.

Svih 5.000 je sačuvano i u toku pandemije, a čak su stalno otvarane i nove pozicije – ukupno je bili oko 450 novozaposlenih ove godine. Lidersku poziciju Mozzart je potvrdio i time što je prva domaća kompanija koja je skratila radnu nedelju sa 40 na 38 časova, pa zaposleni u centrali petkom završavaju posao u 14h, dok je za one kojima priroda posla to ne dozvoljava, ovaj benefit omogućen u drugim danima ili smenama.

NOVAK JE ŠAMPION JU-ES OPENA

Veliki odjek u javnosti imala je i akcija "Za nas šampion". Kada su Novaka Đokovića diskvalifikovali sa US Opena, kompanija Mozzart isplatila je sve igrače koji su tipovali da će najbolji srpski teniser podići pehar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...