VUČIĆ NA AERODROMU U BATAJNICI: Stigla vredna donacija iz UAE (VIDEO)

Novosti online

25. 12. 2020. u 13:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić dočekao je na aerodromu u Batajnici avion sa medicinskom opremom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

ВУЧИЋ НА АЕРОДРОМУ У БАТАЈНИЦИ: Стигла вредна донација из УАЕ (ВИДЕО)

Foto: V.N.

Avion sa medicinskom opremom, koju su Ujedinjeni Arapski Emirati poslali kao donaciju Srbiji, sleteo je danas oko 13.30 časova u Beograd, a na vojnom aerodromu Batajnica dočekao ga je predsednik Aleksandar Vučić.

U opremi, vrednoj više miliona evra, su respiratori, skeneri, aparati za magnetnu rezonancu.

Ujedinjeni Arapski Emirati su i 29. marta poslali avion sa prvim delom pomoći sa zaštitnim sredstvima za borbu protiv koronavirusa.

Tada je iz UAE stiglo 10 tona pomoći - 13.750 zaštitnih i 15.000 bolničkih odela, 500.000 rukavica, 30.000 sredstava za zaštitu cipela, 20.000 maski, 6.000 sanitizera.

Predsednik: Cena respiratora pala


Predsednik je rekao da je cena respiratora pala u odnosu na period prvog talasa pandemije.

- Danas kada više nije tolika jagma onda su cene nešto niže. Mi smo ovde dobili mnogo skuplju robu od respiratora. I magnetnu rezonancu, i skenere, i da ne pričamo o svoj zaštitnoj opremi, skafanderima, vizirima, čizme, odela - rekao je Vučić.
 

- Ovo što je sada stiglo lična je pomoć šeiha Muhameda bin Zajeda al Nahjana. To je njegova podrška i pomoć građanima. Stigla je magnetna rezonanca, slajsni skener, rendgen aparati, respiratori, poslali su i 30.000 skafandera, mnogo druge potrošne robe... Dakle, višemilionska podrška i pomoć, organizovao je čak i prevoz. Hvala našem velikom prijatelju - rekao je Vučić obraćajući se novinarima.

Ističe da ničim nismo ovo zaslužili, osim prijateljstvom.

 

Vučić o vakcinama

Na pitanje koju vakcinu predsednik čeka, Vučić je rekao da čeka bilo koju, a da ćemo imati više vakcina. Kaže da će neki iz vlade primiti druge vakcine i da će tako biti pokazano i dokazano da su one ispravne, budući da pojedinci govore da premijerka Brnabić nije primila vakcinu protiv kovida, nego nešto drugo.

Jedan od slajsnih skenera će, kako kaže, najverovatnije ići u VMC Karaburma.

- Vidi se da nisu štedeli i pokazali su veliko prijateljstvo prema nama. Mnogo im hvala, i ovo nije prvi, već drugi avion. Kada sam zamolio za pomoć, nije postojala šansa da ostanemo bez nje, a sve zahvaljujući prijateljima koje imamo - rekao je predsednik.

 

Stigla oprema dovoljna za jednu bolnicu

- Stigla nam je oprema koja je dovoljna za jednu bolnicu. Ova oprema ići će u magacin, odakle će se raspoređivati gde je to potrebno. Ovo je velika pomoć i od velikog je značaja - kaže predsednik.

 
 

U roku od sedam dana renovirani blok Infektivne klinike

U roku od sedam dana, kako kaže, trebalo bi da bude otvoren prvi renovirani blok Infektivne klinike, što je, kaže, velika vest. Za nekoliko dana, kaže, biće postavljen i kamen temeljac za KC Vojvodine.

- Mi smo mala zemlja, ali ispostavilo se da smo uspeli mnogo više od većih zemalja. Među prvima smo po vakcinaciji i na nedeljnom nivou dobijamo vakcine. Polako, ali sigurno, zadaćemo snažan udarac koroni i, naravno, pobedićemo - kaže predsednik novinarima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri