TRČE 135 KILOMETARA ZA BOLESNU DECU: Neverovatna akcija humanih momaka iz Jagodine, evo kako možete da im se pridružite!

Novosti online

12. 12. 2020. u 19:42

JEDNA u nizu humanitarnih akcija koje se poslednjih meseci organizuju u svrhu prikupljanja pomoći bolesnoj deci, korisnicima Fondacije Budi human, jeste i Trka za život.

ТРЧЕ 135 КИЛОМЕТАРА ЗА БОЛЕСНУ ДЕЦУ: Невероватна акција хуманих момака из Јагодине, ево како можете да им се придружите!

Foto: Privatna arhiva

Trka je počela 01. decembra i trajaće punih mesec dana, sve do 31. decembra.

Na početku trke, novac se sakupljao za Minju, Aniku i Olivera, za koje je trebalo sakupiti najviše novca. U međuvremenu, iznosi za Minju i Aniki su prikupljeni, pa se trka nastavlja za Olivera koji je još daleko od cilja, a pridružili su mu se i Vuksan Zdravković i Una Vukanac. Svo troje dece boluje od spinalne mišićne atrofije. Učešće u trci plaća se uplatom direktno na račune dece ili slanjem SMS poruka na njihove brojeve u fondaciji. 

Na kraju trke, svi učesnici dobiće startni paket sa medaljom, zahvalnicom i poklonom iznenađenja, a najbrže čekaju i posebne nagrade. Učesnici mogu trčati, hodati, šetati, budući da je učešće u ovoj humanitarnoj trci važnije od rezultata i plasmana. 

Iako su predviđene distance za trčanje tri, pet, 10 ili 21,1 km, trojica momaka iz Jagodine, blizanci Nemanja i Nikola Milošević i njihov drug Đorđe Aleksić odlučili su da trče od crkve Svete Petke u Jagodini do Hrama Svetog Save u Beogradu, neverovatnih 135 kilometara.

Ovi sjajni i hrabri mladići ogromnog srca i hrabrosti žele na ovaj način da pokažu da su uz obolelu decu i da pozovu celu naciju da u znak podrške šalje SMS poruke na 3030, za Olivera, Vuksana i Unu. U tu svrhu, u toku trke nosiće majice na kojima su ispisani brojevi koje treba poslati, 848 za Olivera, 857 za Vuksana i 843 za Unu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati