LEČE FRUSTRACIJE I VERUJU U GLUPOSTI: Dr Grujičić oštro odgovorila "nevernim Tomama" - dođite i obucite skafander!

Novosti online

04. 12. 2020. u 22:46

ЛЕЧЕ ФРУСТРАЦИЈЕ И ВЕРУЈУ У ГЛУПОСТИ: Др Грујичић оштро одговорила неверним Томама - дођите и обуците скафандер!

Dr Danica Grujičić / Foto N. Skenderija

DOKTORKA Danica Grujičić i dr Goran Stevanović večeras gostuju na Prvoj televiziji, gde govore o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i ličnoj borbi sa korona virusom.

U jednom trenutku pokrenula se i tema o teoretičarima zavere i iznošenju netačnih informacija vezanih za koronu na internetu, na šta je dr Grujičić poručila da to mogu da rade samo zaludni ljudi.

- Vi uvek imate ljude koji leče neke svoje lične frustracije na društvenim mrežama. Meni ne smeta što neko sumnja, ali neka dođe ispred klinike da vidi kako to izgleda, ili samo da stoji u skafanderu 4 sata u intenzivnoj nezi - rekla je dr Grujičić i opisala sa čim se sve suočavaju doktori.

- Samo neka gledaju šta rade sestre i lekari. Pričati posle čitave ove halabuke da to ne postoji, da je to izmišljotina, da nas neko namerno zatvara zato što nas mrzi su gluposti. Ja sam rekla da smatram da je ovo vrsta biološkog oružja, ali pričati da ne postoji je čista glupost - naglasila je dr Grujičić.

Ona je istakla da ne obraća pažnju niti da čita gluposti po internetu, da je stalno u kontaktu sa kolegama i da je lično videla kakve posledice korona ostavlja.

Dr Grujičić je potom govorila i o antivakcinalnom lobiju, i navela je primer koji potpuno pobija priču teoretičara zavere.

- Na godišnjem nivou pre nego što je otkrivena vakcina od cerebralne paralize obolevalo je 60.000 dece u SAD. Prve godine nakon vakcinisanja nije se razboleo niko. Vakcina je nešto što je dostignuće čovečanstva - rekla je ona, i potom govorila o navodnoj vezi cepljenja i autizma među decom:

- Pričati da vakcine izazivaju autizam je potpuno bezveze. Danas se vrlo lako daje ocena autizma. Dovoljno je da dete samo malo kasni u razvoju i odmah mu se lepi etiketa autizma, a kasnije se ispostavi da to nije tačno - istakla je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

prellee

04.12.2020. 22:52

Pojedini novinari, političari, članovi udruga i NVO to pričaju iz ugroženosti svojih primanja ili zbog službe u interesu nečije politike i ličnih interesa. Bravo Danice, neverne Tome, frustrirane a počesto i zlurade.

itekako

05.12.2020. 01:13

Sa velikim poštovanjem čitam uzjavu Dr Grujicic. Može li doktorka da mi odgovori na par pitanja: zasto se nose skafanderi kad maske navodno štite od korone? Da li ona smatra da su sledeci sadržaji u vakcini bezbedni za ljude ( ona kaže da su priče bez veze): formaldehid, MSG, fenoli, aliminium, ćelije izolovane od pluća pobacenog fetusa, 4 vrste antibiotika, mono sodium glutamat (MSG), tragovi žive...ovo su samo neke od komponenti. Ako ona tvrdi da su bezopasne i predloži informacije vezano za pitanje, stajem među prvima u red za vakcinu. Hvala

Nina

05.12.2020. 19:28

Verujem da postoji trovanje. Neka nam gospođa objasni, zašto korone skoro da nema u pokedinim zemljama koje kontrolišu svoje nebo. A što se vakcina tiče, neka prva primi, vlast, pa ako im ništa ne fali kroz godinu, dve, tri i mi ostali ćemo.

NEO BORG

06.12.2020. 14:04

Jasno da epidemy postoji, i da je vestacki izazvana, sto znaci da ima izvestan i polit8cki uticaj na drustvo koji se primenjuje,znam licno, ali..ako u proseku od respiratornih bolesti u Srbiji umre izmedu dve i dve i po hiljade ljudi (to je statistika)a do sad 1600 od korone (mada se u potpunosti ne moze tvrditi da su svi umrli od nje jer testovi nisu 100% pouzdani, a, ima i malverzacija) zasto tolika panika, i, ako je vise zarazenih?