LEČE FRUSTRACIJE I VERUJU U GLUPOSTI: Dr Grujičić oštro odgovorila "nevernim Tomama" - dođite i obucite skafander!

Novosti online

04. 12. 2020. u 22:46

DOKTORKA Danica Grujičić i dr Goran Stevanović večeras gostuju na Prvoj televiziji, gde govore o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i ličnoj borbi sa korona virusom.

ЛЕЧЕ ФРУСТРАЦИЈЕ И ВЕРУЈУ У ГЛУПОСТИ: Др Грујичић оштро одговорила неверним Томама - дођите и обуците скафандер!

Dr Danica Grujičić / Foto N. Skenderija

U jednom trenutku pokrenula se i tema o teoretičarima zavere i iznošenju netačnih informacija vezanih za koronu na internetu, na šta je dr Grujičić poručila da to mogu da rade samo zaludni ljudi.

- Vi uvek imate ljude koji leče neke svoje lične frustracije na društvenim mrežama. Meni ne smeta što neko sumnja, ali neka dođe ispred klinike da vidi kako to izgleda, ili samo da stoji u skafanderu 4 sata u intenzivnoj nezi - rekla je dr Grujičić i opisala sa čim se sve suočavaju doktori.

- Samo neka gledaju šta rade sestre i lekari. Pričati posle čitave ove halabuke da to ne postoji, da je to izmišljotina, da nas neko namerno zatvara zato što nas mrzi su gluposti. Ja sam rekla da smatram da je ovo vrsta biološkog oružja, ali pričati da ne postoji je čista glupost - naglasila je dr Grujičić.

Ona je istakla da ne obraća pažnju niti da čita gluposti po internetu, da je stalno u kontaktu sa kolegama i da je lično videla kakve posledice korona ostavlja.

Dr Grujičić je potom govorila i o antivakcinalnom lobiju, i navela je primer koji potpuno pobija priču teoretičara zavere.

- Na godišnjem nivou pre nego što je otkrivena vakcina od cerebralne paralize obolevalo je 60.000 dece u SAD. Prve godine nakon vakcinisanja nije se razboleo niko. Vakcina je nešto što je dostignuće čovečanstva - rekla je ona, i potom govorila o navodnoj vezi cepljenja i autizma među decom:

- Pričati da vakcine izazivaju autizam je potpuno bezveze. Danas se vrlo lako daje ocena autizma. Dovoljno je da dete samo malo kasni u razvoju i odmah mu se lepi etiketa autizma, a kasnije se ispostavi da to nije tačno - istakla je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

MEĐUNARODNI DAN PLANINA: Ključna uloga krovova sveta