IZGUBIO BITKU SA KORONOM: Preminuo Miroljub Jovanović – Mika Tambura

D.A.

03. 12. 2020. u 08:37

DUGOGODIŠNjI urednik RTV Belle amie, kulturni radnik, muzičar i osnivač legendarne grupe Lutajuća srca Miroljub Jovanović – Mika Tambura, preminuo je od posledica virusa korone u 69. godini života.

ИЗГУБИО БИТКУ СА КОРОНОМ: Преминуо Мирољуб Јовановић – Мика Тамбура

Foto: Jutjub/ Filmski susreti Nis 2016

Miroljub Jovanović je rođen 21. maja 1951. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Nišu. Diplomirao je na Fakultetu zaštite na radu. Na mesto urednika muzičko-zabavnog programa u Domu kulture Josip Kolumbo došao je 1974 gde 1978.postaje direktor,a 1986. izabran je za pomoćnika upravnika Narodnog pozorišta.Skoro 30 godina proveo je u medijima, od 1993. kada je bio glavni I odgovorni urednik prve privatne radio stanice u Nišu, Belami radija.

U ranoj mladosti osniva grupu “Lutajuca srca“ koja pobeđuje na festivalu u Subotici sa pesmom “Još malo“ koja postaje evergrin,a grupa je osvajala nagrade i na festivalu u Sarajevu i Zagrebu. Grupa je 1974. izabrana da predstavlja Jugoslaviju na festivalu u Bremenu. Ove godine su Lutajuća srca obeležila 50 godina rada.

Njegov doprinos razvoju kulturnog života grada Niša je nemerljiv.Miroljub Jovanović je bio dugogodišnji organizator Filmskih susreta i Horskih svečanosti i jedan od osnivača Niških muzičkih svečanosti, galerije Niškog kulturnog centra, a bio je i organizator Festivala savremeni srpski film u Beču.

Iza sebe je ostavio dvojicu sinova, ćerku i unuka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024